lördag 27 maj 2023

Förlust mot Öster och ännu ingen seger på bortaplan

Öster fortsätter att vara ett mardrömslag för BoIS. I mötet på Visma Arena på fredagskvällen vann smålänningarna med 2-1.

Erik Hedenquist nickade in sitt första
BoIS-mål. Foto: Mauri Forsblom.
Inför matchen hade randigt tolv seriematcher i rad mot Öster utan seger. Det skulle bli en trettonde. Trots BoIS fina form.

Redan i den sjätte minuten tog Öster ledningen. Dzenis Kozica rann igenom på vänsterkanten och sköt ett skott utom räckhåll för Amr Kaddoura.

Efter denna olyckliga start tog sig BoIS alltmer in i matchen. En möjlighet till utjämning kom efter en halvtimme då Max Nilsson bröt ett hemmauppspel via en glidtackling. Bollen gick till en fri Ousmane Diawara som dock tvekade i avslutningsögonblicket och istället passade anfallskollegan Kofi Asare. Asares skott täcktes av Österförsvaret.

Randigts kvittering skulle emellertid komma. I den andra halvlekens 69:e minut slog inhoppande Robin Dzabic en hörna som Erik Hedenquist nickade i mål - Hedens första mål sedan han kom till BoIS. Men säg den glädje som varar. Redan tre minuter därpå iscensatte Öster matchens effektivaste anfall, vilket avslutades med en nick av Adam Bergmark Wiberg. Därmed var matchen avgjord, trots att BoIS gjorde vad de kunde för att få in en kvittering i matchens slutskede.

Det har ännu inte blivit någon seger på bortaplan i årets serie. Det är ett mönster som går igen sedan återkomsten till Superettan år 2021. På 34 bortamatcher under de här åren har det bara bärgats 5 segrar. Varför det förhåller sig så här är det nog ingen som kan förklara, men kanske BoIS borde börja se över upplägget inför bortaresorna. Eller är det ett psykologiskt problem? Eller en kombination av både och? Fan vet!

Matchfakta: Östers IF - BoIS 2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Dzenis Kozica (6). 1-1, Erik Hedenquist (69). 2-1, Adam Bergmark Wiberg (73). Domare: Tess Olofsson. Publik: 3 002.

BoIS lag:  Amr Kaddoura (K) - Johan Rapp (Emil Lindman 90+1), Alexander Tkacz (Lukas Sunesson, 84), Erik Hedenquist, Edvin Dahlqvist  - Melker Jonsson, Melker Widell, Max Nilsson (Adam Egnell, 90+1)  - Jesper Strid (Robin Dzabic, 46), Ousmane Diawara , Kofi Asare (David Edvardsson, 74).