söndag 9 april 2023

Stolpe ut!

- Avgå, Edman, ropades det från Engelska läktaren! Märkligt och magstarkt att skrika så, menade Helsingborgs Dagblad. Men efter 1-3 mot Utsiktens BK i hemmapremiären och en insikt om att det är många av de nya som inte håller måttet kan man i viss mån förstå frustrationen. BoIS sportchef, Erik Edman, själv ny i rollen sedan i somras, tycks inte ha skött värvningarna som man hade hoppats.

Påfundet med pelarna, som skymde alla spelarna,
kan ha varit det mest korkade tilltaget i
idrottsplatsens 99-åriga historia.

Vis efter fjolårets svaga säsongsinledning, då BoIS inledde med tre raka förluster, kanske man borde hålla tyst. Det kan ju vara så att det även den här säsongen tar lite tid att få fason på laget. Tio spelare har lämnat och sju har kommit. Det är inte helt enkelt att få ihop det på en gående gång. Ändå är det väl här som skon klämmer. Varför måste det vara så stor spelaromsättning? BoIS har sedan senhösten 2021 gjort sig av med 25 spelare och 17 nya har kommit (två av dessa Ladan och Linnér har lämnat igen). Det är smått otroliga siffror. Det rör ju sig inte om en förening som är i utförsbacken. Tvärtom. BoIS sägs ju vara mera välmående än på länge. Likväl är det något här som skaver. Trots snacket om motsatsen, så är det svårt att få någon form av kontinuitet när man måste skola in hela lag varje år. Ekvationen går inte ihop.

Om tillställningen mot Utsikten är det egentligen inte så mycket att säga. BoIS gjorde en liknande match som mot Sundsvall. Spelmässigt var de båda lagen jämna, men göteborgarna var mera noggranna i sitt straffområdesspel. BoIS slarvade. (Främst Melker Jonsson som stod för två tveksamma försvarsinsatser, vilka Utsikten omsatte i mål.) 


Hemmapremiär säsongen 2023,
men tyvärr kom festen av sig.
 
Inför Skövdematchen nästa helg önskas Jonsson högre upp i banan. Det tunna innermittfältet med Edvardsson och Egnell behöver fysiskt understöd. Varför inte spela 3-5-2? Sedan får anfallarna som ska göra det, Diawara och Jebara, gärna vakna till liv. Hittills har de här båda herrarna underpresterat.

Noterbart i övrigt: Förra helgen var det Sundsvalls 34-åring, Linus Hallenius, som satte randigts ungtuppar på plats. Den här matchen fick BoIS smisk av seriens äldsta lag. Nog är väl det en tankeställare? Man kan fortfarande vara bra, fast man fyllt trettio! Men man är inte lika försäljningsbar förstås. 




Matchfakta: BoIS - Utsiktens BK 1-3 (0-1). Målskyttar: 0-1, Allan Mohideen (45+3). 1-1, Robin Dzabic (49). 1-2, Lucas Hedlund (53). 1-3, Erik Gunnarsson (57). Domare: Adi Aganovic. Publik: 2 282.


BoIS lag: Amr Kaddoura -  Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Melker Jonsson (Johan Rapp, 65) -  Jesper Strid (Alexander Tkacz, 80), David Edvardsson, (Lukas Sunesson, 65), Adam Egnell, Edvin Dahlqvist (Camil Jebara, 71) - Melker Widell, Ousmane Diawara, Robin Dzabic (Kofi Asare, 65).