lördag 2 juli 2022

Arbetsseger på Studenternas

Studenternas i Uppsala har blivit en favoritarena för Landskrona BoIS. I december 2020 i kvalet mot Dalkurd var det här som randigt tog sig tillbaka till elitfotbollen igen. Nu, ett och ett halvt år senare, blev det tre poäng mot samma klubb efter ett tidigt mål av Ousmane Diawara. BoIS är inne i ett stim som på många sätt börjar påminna om fjolårets.

Amr Kaddoura höll nollan för andra gången i årets
Superettan. Foto: Emelie Hübner.
Scenförändringen är total. Serien inleddes med tre raka förluster och man började känna att fotbollsåret 2022 var ett förlorat år eller i varje fall ett år då BoIS skulle få kriga i botten. Men laget har malt på och omgång för omgång har det tagit sig alltmer. I dagens möte mot Dalkurd stod inte randigt för någon spelmässig kanonprestation. Tvärtom, det fanns perioder av matchen som hemmalaget ägde helt och hållet. Ändå höll BoIS undan och avvärjde de flesta anfallsförsöken utan att det riktigt osade katt framför Amr Kaddoura.

BoIS segermål kom tidigt i matchen. I den 13:e minuten slog Adam Egnell en frispark från vänster som Dalkurds målvakt Bobby Allain tappade ner framför fötterna på Viktor Ekblom vilken skickade fram den till Ousmane Diawara som decimeter framför mållinjen, i kamp med Dalkurds backar, lyckades trycka dit den. Det var inget vackert mål. Men även sådana räknas!

Efter ledningsmålet spelade randigt utmärkt. Man rullade boll bra och hade god kontroll på matchen. Men i andra halvlek blev det mera försiktigt samtidigt som Dalkurds kvitteringsjakt intensifierades. Trots det blev man sällan riktigt orolig. BoIS backlinje agerade lugnt och fokuserat matchen igenom.

På övertid dribblade sig inhopparen Robin Dzabic förbi ett par hemmabackar och blev upphakad.

Domaren blåste för straff. Men istället för att punktera matchen drog Melker Heier bollen högt över ribban.

Bland spelare i BoIS som gjorde det bra har redan backlinjen - Hedenquist, Andersson och Rapp - nämnts. Rosor även till Camil Jebara som tar för sig mer och mer. Fast egentligen borde man inte framhålla någon särskild. Det här var en kämpaseger då kollektivet briljerade allra mest.

Matchfakta: Dalkurd FF - BoIS 0-1 (0-1). Målskytt: Ousmane Diawara (13). Publik: 491. Domare: Andreas Dufva-Johansson.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson, Adam Egnell (Melker Jonsson, 81), Jacob Blixt (Edvin Dahlqvist, 67) - Camil Jebara, Viktor Ekblom (Robin Dzabic, 67), Ousmane Diawara (Melker Heier, 52).