söndag 5 november 2023

Lojt och oinspirerat i Örebro

På lördag är det dags för årets sista match i Superettan
när bottenkrigande Örgryte kommer på besök. Då hoppas
vi att insatsen i Örebro inte skrämt bort för många besökare.

Det blev 4-0 i baken i bortamatchen mot Örebro i Superettans näst sista omgång. BoIS hade ett stort bollinnehav, men skapade inga målchanser. Det saknades energi, glöd och vilja att vinna. 

Som fotbollssupporter på 2020-talet har man lärt sig hur turerna brukar gå vid den här tiden på säsongen. Flera spelare är på väg bort, många vill bort och agenterna ligger på för att få till övergångar. I en klubb som BoIS har det varit hela havet stormar ett par år i rad nu. Minst tio in och tio ut, brukar det bli och den här hösten kommer väl inte att vara ett undantag. Eller?

Hur som helst, i matchen mot Örebro kändes det sannerligen som en stor del av BoISarna inte var mentalt närvarande. Att stå upp för klubbmärket, nja, det är kanske inte så viktigt för dessa spelare. Väldigt många av dem ser ju bara randigt som en språngbräda mot något annat.


Å andra sidan kan man kanske anslå en förstående ton och acceptera att det inte är särskilt lätt att tända till när kontraktet är klart. Möter man därtill ett lag som krigar för att klara sig kvar blir det extra svårt. Fotboll är ju, som alla vet, ett motivationsspel. Laget med hetast vilja brukar oftast vinna.


"Jag skäms", sa tränare Max Mölder i Discoverys sändning. Ett uttalande som inte förvånar. Det måste vara jobbigt att vara ansvarig efter ett sådant debacle. Men sista ordet är ännu inte sagt. Det återstår en match den här säsongen. BoIS-bloggen hoppas att samtliga spelare och ledare tar sig i kragen och ser till att genomföra en värdig avslutning i mötet mot Örgryte nästa helg. På med blåställen!




Matchfakta: Örebro SK - BoIS 4-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Kalle Holmberg (24). 2-0, Samuel Kroon  (60). 3-0, David Seger (70). 4-0, Adam Bark (86). Domare: Enzo Vesprini. Publik: 3 053.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, Adam Egnell, David Edvardsson (Max Nilsson, 68), Edvin Dahlqvist (Kofi Asare, 46) - Robin Dzabic (Sam Hegdal, 68), Frederik Ihler, Ousmane Diawara (Xavier Odhiambo, 77).