lördag 20 augusti 2022

Sjunde raka utan seger

I den viktiga måstematchen mot Jönköpings Södra på IP lyckades BoIS bara bärga en pinne efter ett 1-1-resultat. Det var en besvikelse. Ett av seriens bottenlag borde man ha kunnat betvinga på hemmaplan.

Sedan årets urladdning mot Halmstads BK på IP i mitten av juli har randigt nu spelat sju raka matcher utan att vinna. Tre av dessa har spelats i Landskrona mot i tur och ordning Östersund, Skövde och Jönköping. BoIS har bara tagit två futtiga poäng. Det här är resultat som sakta men säkert fört randigt allt närmare seriens nedre regioner. I nuläget är det endast tre poäng ner till negativt kval och fem poäng ner till direkt nedflyttning till division ett. 


Samtidigt har det varit tjafs kring mittbacken Viktor Wihlstrand som varit i frysboxen sedan i maj.

Den förre kaptenen och vice kaptenen ingick inte ens i matchtruppen i dagens batalj, vilket 

onekligen föreföll egendomligt när Philip Andersson var avstängd. BoIS-bloggen har konstaterat det förut. Wilas är inte längre en man för startelvan, men när han lämnas utanför truppen på det här sättet är det inte bara sportsliga prestationer det handlar om. 


Uppvärmning innan match.
Ingen Wilas i truppen alltså och Philip Andersson avstängd. Det betydde ånyo att Amr Kaddoura tilldelades kaptensbindeln (Max och Billy får ursäkta, men Kaddoura är inget kaptensämne) och att BoIS såg föräldralöst ut. Första halvlek var dock klart godkänd. I den 34 :e minuten slog Erik Pärsson en perfekt genomskärare till en djupledslöpande Camil Jebara som sköt 1-0. Målet var på sätt och vis en kopia av Camils mål i Borlänge.


Halvtidsvila följde och man funderade på om BoIS skulle lyckas hålla i det fina spelet en halvlek till. Men säsongen 2022 verkar det som om det överhuvudtaget inte är möjligt. Bra halvlekar följs nästan alltid av sämre. Efter paus tog Jönköping över helt och hållet och kvitterade i den 48:e minuten sedan hela BoIS (såg det ut som) hade sjunkit ned i famnen på Amr Kaddoura. Kort därefter höll gästerna på att ta ledningen också, men skottet från målskytten Marko Nikolic träffade stolpen.


En viss uppryckning av BoIS följde och de sista tjugo minuterna var jämna. Men frånsett ett skott från Melker Heier och en nick från Melker Jonsson lyckades di randige inte skapa något framför mål.


Nästa helg väntar Trelleborgs FF på IP; ett lag som på pappret är betydligt bättre än Jönköping. Men eftersom BoIS spelar bra mot seriens topplag (och dåligt mot de i botten) så kan man kanske se matchen an med viss tillförsikt - trots allt. Heja BoIS!



Matchfakta: BoIS - Jönköpings Södra IF 1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Camil Jebara (33). 1-1, Marko Nikolic (48). Domare: Markus Strömbergsson. Publik: 1 515.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Johan Rapp - Jesper Strid (Albin Linnér, 66), Filip Ottosson, Emil Lindman (Adam Egnell, 51), Alexander Tkacz (Jacob Blixt, 86) - Camil Jebara, Erik Pärsson (Linus R Olsson, 66), Melker Heier.