lördag 18 september 2021

Förlust i chansfattig match

Ett litet hopp tändes efter segern förra omgången mot GAIS; ett hopp om att BoIS trots allt skulle kunna hänga på i Superettans toppstrid. Det hoppet fick sig dock en törn efter förlusten på bortaplan mot GIF Sundsvall. Matchvinnare för medelpadingarna blev forne BoISaren Erik Andersson.

Betraktat som underhållning var mötet mot GIF Sundsvall inte mycket att hurra för. I en händelselös första halvlek orkade BoIS bara skrapa ihop en enda ordentlig målchans. Det var Oscar Petersson som fick på ett fint distansskott som slickade Sundsvalls målvakts högra stolpe. Hemmalaget var inte mycket bättre. Dennis Olsson testade Svante Hildeman med ett avslut från vänster, men Svante räddade med en benparad.

Dessvärre för BoIS del blev det bättre fart på Sundsvall efter halvtidsvilan, Medelpadingarna tryckte tillbaka randigt och i den 55:e minuten sköt Erik Andersson 1-0. Kanske skulle Viktor Wihlstrand ha agerat mer beslutsamt när han försökte stoppa avslutet och kanske skulle Svante Hildeman ha kunnat rädda. Men nu gick det som det gick.

Efter ledningsmålet drog sig Sundsvall tillbaka och bevakade sin ledning. BoIS tog kommandot, fast det skapapdes ytterst få chanser. Det var först i den 90:e minuten som Linus R Olsson fick den där möjligheten som var nära att resultera. En av dagens mera framstående BoISare, Emil Jönsson, slog ett inlägg från vänster som Linus skarvade, men bollen gick tätt över ribban.

Utlånad till IFK Malmö, men hemkallad igen efter
BoIS alla skador. Mot Sundsvall var Emil Jönsson
en av få ljusglimtar i ett randigt mörker. Foto: Nisse Nilsson.
Sett till spelet var Sundsvalls 1-0-seger inte ett dugg rättvis. Men vad spelar det för roll när motståndarna inte förmår förvalta ett stort spelövertag. BoIS hade bollen, men gjorde inget konstruktivt med den.

Välan, det är bara att ta nya friska tag kommande helg i hemmamötet mot Norrby. Jacob Blixt kommer att vara tillbaka efter sin avstängning och kanske kan även någon spelare från BoIS digra skadelista vara aktuell för spel. Det lär behövas. Speciellt anfallet måste förstärkas.

Matchfakta: GIF Sundsvall - BoIS  1-0 (0-0). Målskytt: 1-0,  Erik Andersson (55). Publik: 1 400.

BoIS lag: Svante Hildeman - Johan Rapp, Andreas Murbeck (Philip Andersson, 67), Viktor Wihlstrand (K) (Dennis Olofsson, 80), Alexander Tkacz (Camil Jebara, 88) -  Sumar Almadjed, Filip Ottosson, Emil Jönsson - Oscar Petersson (Linus R Olsson, 67), Robin Hofsö, Kevin Jensen.