tisdag 22 mars 2022

Försäsongens främsta skalp

Var förra träningsmatchen mot Örgryte det spelmässigt allra bästa den här säsongen, så var förmodligen mötet mot allsvenska Varberg på tisdagseftermiddagen en ännu bättre prestation. Randigt besegrade hallänningarna med 1-0 efter ett mål Viktor Ekblom.

Camil Jebara försöker stoppa Varbergs Tashreeq Matthews.
Viktor Wihlstrand, Filip Ottosson och Edvin Dahlqvist ser på.
Så sakteliga börjar pusselbitarna falla på plats. BoIS inledde försäsongen rätt knackigt, men har på sistone framför allt fått styrsel på det defensiva spelet. Det var något som Varberg fick känna på. För trots att de hade bollen mycket och låg på för en kvittering i hela andra halvlek, så hade de svårt för att ta sig fram till de där riktigt heta lägena. Mittbacksparet Philip Andersson och Johan Rapp spelade tryggt och förtroendeingivande matchen igenom och när väl Billy Magnusson valde att byta ut Rapp kom Viktor Wihlstrand in och gjorde det lika bra.

I Erik Pärssons och Linus R Olssons frånvaro fick Viktor Ekblom ånyo chansen som center. Och han tog den igen. Ekblom är rivig och frän i duellerna och jobbig för motståndarförsvaret samtidigt som det är pang på i straffområdet. I den 28:e minuten avgjorde han tillställningen med en behärskad vänsterfot efter att ha frispelats av Camil Jebara.

När sedan Ousmane Diawara skiftade med Ekblom tidigt i den andra halvleken märkte man att nyförvärvet från Karlberg inte riktigt hade samma kyla framför mål (även om Diawara trots allt stod för ett bra inhopp). Ousmane brände två frilägen. BoIS-bloggen har blivit lite småförtjust i Ekblom, men känslan är att Billy Magnusson och Max Mölder ännu inte bestämt sig för vem de ska välja som central anfallare. Blir det måhända Erik Pärsson trots allt?

BoIS mittfält verkar dock ha funnit sin form. Det mesta talar i nuläget för att trion Ottosson, Heier och Egnell startar i premiären mot Öster. I matchen mot Varberg var Melker Heier mindre framträdande. Däremot gjorde Adam Egnell sin förmodligen bästa halvlek sedan han anslöt till randigt i mitten av februari. Tidigare matcher har han mestadels sprungit runt i ett ingenmansland på det centrala mittfältet och knappt synts till. Men så icke idag. Egnell stod för ett par fina genomskärare och provade till och med skottlyckan ett tillfälle i första halvlek. Dock ska han inte vara alltför säker på sin plats. Emil Jönsson har visat fina takter.

Målvaktsfrågan slutligen är ännu inte avgjord. Mot Varberg fick Kaddoura och Hildeman varsin halvlek och ingen av dem föll ur ramen. Det är nästan dött lopp mellan de båda. Men BoIS-bloggen tror ändå att herrar Magnusson och Mölder väljer Amr när det väl smäller.

Matchfakta: BoIS - Varbergs BoIS FC 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Viktor Ekblom (28).

BoIS lag: Amr Kaddoura (Svante Hildeman, 46) - Jesper Strid (Albin Linnér, 65), Philip Andersson (K), Johan Rapp (Viktor Wihlstrand, 76), Alexander Tkacz (Edvin Dahlqvist, 65) - Filip Ottosson, Melker Heier (Emil Jönsson, 65), Adam Egnell (Nikola Ladan, 76) - Robin Dzabic, Viktor Ekblom (Ousmane Diawara, 56), Camil Jebara.