måndag 1 maj 2023

Vinst mot Gefle efter nickmål av Widell

Melker Widell nickade in segermålet och var bäst
på plan. Foto: Mauri Forsblom.
Melker Widell nickade in 1-0 just innan halvlek. Det visade sig bli matchens segermål när BoIS besegrade nykomlingarna Gefle.

De första fyrtiofem minuterna var förmodligen säsongens allra bästa. Randigt rullade ut gästrikelaget efter konstens alla regler och hade ett kompakt övertag. Det var bara ett fel. Bollen ville inte in! Inte underligt alltså att man började fundera på om det här kunde bli en match där motståndarna skulle vinna på ett kontringsmål. Den sortens irriterande fotbollsmatcher brukar ju förekomma mellan varven.

Men nu blev det inte så. På övertid i första halvlek slog Kofi Asare ett inlägg från vänsterkanten som Melker Widell nickade i mål. Det var ett psykologiskt viktigt mål, precis i rättan tid.

I matchens andra akt flyttade Gefle upp laget i jakten på en kvittering, men de lyckades aldrig etablera något tryck och skapade väl egentligen inte en enda riktig målchans på hela matchen. Istället borde BoIS ha gjort både 2-0 och 3-0. Men dessvärre har det låst sig för framför allt Ousmane Diawara och Camil Jebara. Båda två, speciellt Jebara, gjorde väl ifrån sig den här matchen, men näsa för målet har de inte just nu. Kanske dags för proppen ur nästa omgång?

I nästa omgång, ja. Då smäller det. Eventuella HIF-spioner på plats lär ha fått ett och annat att fundera på. BoIS formkurva är i stigande - i varje fall på hemmaplan.

Matchfakta: BoIS - Gefle 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Melker Widell (45+1). Domare: Enzo Vesprini. Publik: 1 582.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp, Erik Hedenquist (Jesper Strid, 60), Philip Andersson (K), Edvin Dahlqvist - Melker Widell, Melker Jonsson, Robin Dzabic -  Camil Jebara, Ousmane Diawara (Lukas Sunesson, 90+5), Kofi Asare (Max Nilsson, 85).