fredag 1 oktober 2021

Uddamålsförlust i ett regnigt Falkenberg

För första gången på väldigt länge spelades det fotboll helt utan några coronarestriktioner i Sverige. För BoIS del innebar det spel inför gratispublik i Falkenberg. Nära 3 000 åskådare, bland dem 200 tillresta BoISare, fick se en svängig match i hällande regn där hemmalaget till sist stod som segrare, 2-1.

BoIS, fortfarande hårt skadedrabbat, öppnade optimistiskt. Speciellt Jacob Blixt och Alexander Tkacz kombinerade fint på vänsterkanten. Matchens första riktigt heta målchans kom i den 11:e minuten efter ett inlägg från vänster från Filip Ottosson. Viktor Wihlstrand nickade och en rensande hemmaspelare höll så när på att stöta bollen i eget mål.

Men efter BoIS fina öppning tog matchen en annan vändning. En snabb omställning från Falkenberg ledde till 1-0 genom Anton Wede. Måns Ekvall hade oturen att halka just i ögonblicket då han vid mittplan skulle stoppa anfallet.

Matchen sedd från ståplats.
Hemmalaget växte efter ledningsmålet och hade flera möjligheter att utöka sin ledning, bland annat genom en nick i ribban och BoIS hade det kämpigt. Men det var fortsatt 1-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Falkenberg utökade istället ledningen precis efter paus. Via ännu en snabb omställning passade Oliver Hintsa till Adam Bergmark Wiberg. Den sistnämnde löpte sig loss i djupled innan han spelade tillbaka till Hintsa som satte 2-0 bakom Svante Hildeman. Just då såg det mycket jobbigt ut för BoIS. Men efter ett precist inlägg från Filip Ottosson kunde Linus R Olsson reducera bara några minuter därefter. Randigt fick nytt hopp.

Matchens slutkvart pumpade BoIS på för att nå en kvittering. Inhopparen Camil Jebara fick iväg ett fint skott som Falkenbergs målvakt räddade. Men samtidigt var hallänningarna hela tiden livsfarliga i sina kontringar och BoIS fick inte riktigt till det i anfallsväg. Det slutade med förlust.

Ännu en match var Andreas Murbeck en rese i försvaret. Han lyckades avvärja flera av Falkenbergs omställningar på egen hand. Bra insatser också från Jacob Blixt, i första halvlek, och Camil Jebara, som gjorde ett piggt inhopp.

Det känns som om drömmen om Allsvenskan dog en dyblöt kväll i Falkenberg. Men så är det inte, trots randigts usla bortaform (sex raka förluster). Det är fortfarande bara tre poäng upp till direktuppflyttning och allt kan hända. Sju omgångar återstår av Superettan.

Matchfakta: Falkenbergs FF - BoIS 2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Anton Wede (19). 2-0, Oliver Hintsa (48). 2-1, Linus R Olsson (54) Publik: 2 856.

BoIS lag: Svante Hildeman - Dennis Olofsson, Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K) (Johan Rapp 78), Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 68) -  Måns Ekvall (Nicklas Nielsen, 78), Filip Ottosson (Emil Jönsson, 70), Jacob Blixt - Oscar Petersson (Camil Jebara, 68), Robin Hofsö, Linus R Olsson.