måndag 2 maj 2022

Med kämpatag och lite tur - en poäng i Borås

15 - 2 i hörnor, 6 - 2 i skott på mål och 16 - 4 i målchanser. Statistiken talar sitt tydliga språk. Det här var en match där hemmalaget Norrby hade ett klart övertag. Men med en kombination av kämpatag, skicklighet och en liten gnutta flax lyckades BoIS likväl knipa en poäng. 0-0 slutade matchen och med det resultatet ska randigt vara nöjda. 

I den första halvleken var BoIS inte med i matchen. Norrby pressade högt och randigt lyckades knappt ta sig över mittlinjen. Det var spel mot ett mål.

Men fotboll spelas som bekant i två halvlekar och efter en stunds vila kom BoIS ut med en hetare vilja. Det kunde ha givit utdelning nästan omgående när Jesper Strid från sin högerkant hittade in till en centralt placerad Adam Egnell. Adam rundade en back i Norrby för att komma i ett bättre läge. Men avslutet räddades av hemmamålvakten. Ännu en chans för randigt kom några minuter därefter när nyss nämnde Strid måttade ännu ett högerinlägg till Johan Rapp vid Norrbys bortre stolpe. Johan fick emellertid inte ordning på avslutet. BoIS allra bästa chans skulle Jesper Strid själv få. Tio minuter före ordinarie matchtids slut slog inhopparen Jacob Blixt ett långt inlägg tvärs över straffområdet från sin vänsterkant. Det nådde Jesper som dessvärre avslutade i stolpen.


Det här var BoIS tre heta målchanser. Men ska vi vara ärliga, så hade Norrby minst lika många möjligheter och fler därtill. Men Amr Kaddoura fortsatte att spela inspirerat mellan stolparna, medan Philip Andersson och Erik Hedenquist avvärjde många av hemmalagets anfallsförsök. Överhuvudtaget var det ett BoIS som stod upp och krigade, så att det stod härliga till (särskilt i andra halvlek) och det räckte till en poäng.


En pinne på bortaplan är förstås ett klart fall framåt jämfört med de båda tidigare bortamatcherna mot Skövde och Eskilstuna. Dock kan mycket ännu förbättras och fortfarande hänger det försmädliga bortaspöket över oss. Kanhända är det dags att ändra på den saken nästa omgång, då BoIS möter Jönköping på bortaplan. 



Matchfakta: Norrby IF - BoIS 0-0. Publik: 560.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Philip Andersson, Johan Rapp, Erik Hedenquist - Jesper Strid, Filip Ottosson, Adam Egnell, Melker Heier, Edvin Dahlqvist (Jacob Blixt, 46) - Erik Pärsson (Robin Dzabic, 50), Linus R Olsson.