måndag 9 oktober 2023

Konstgrästrollet jagat på flykten

Efter sju sorger och åtta bedrövelser blev det äntligen en seger på konstgräs. Robin Dzabic avgjorde på övertid med matchens enda mål i bortamötet mot AFC Eskilstuna.

Inte sedan Dalkurd i juni 2022 har BoIS lyckats bärga en superettanseger på konstgräs. Det rör sig om en svit på tio matcher. Överhuvudtaget har randigt haft problem på detta underlag ända sedan återkomsten till den näst högsta serien år 2021. Förutom Dalkurd har man bara lyckats besegra Vasalund. Två segrar på nästan tre säsonger, tillika mot lag som flyttats ned, är inte mycket att hurra för. Desto roligare att sviten äntligen upphörde. 


Mötet mot Eskilstuna var en alltigenom jämn match, där BoIS hade en liten gnutta flax som avgick med segern. Avgörandet kom på övertid när inhopparna Kofi Asare och Edvin Dahlqvist kombinerade på vänsterkanten och fann en centralt placerad Robin Dzabic som såg ut att slå in bollen med låret.


Utan Amr Kaddouras storspel i målet hade randigt nog
inte åkt hem från Eskilstuna med tre poäng i bagaget.
Just Dzabic hade också en av BoIS vassaste chanser när han i den andra halvleken elegant tog sig igenom hemmaförsvaret och med yttersidan sköt i stolpen. Det var snuddande nära att bli årets mål.

Utmärkta insatser i randigt av Amr Kaddoura - som stod för flera kalasräddningar, Samuel Kotto - som var sig själv igen efter ett par svajiga insatser och ovan nämnde Robin Dzabic. Den sistnämnde var nog allra bäst. 


Segern mot Eskilstuna innebar att BoIS nu definitivt kommer att spela i Superettan nästa säsong. Fyra omgångar återstår av serien och laget har avancerat till en femte plats. Det är mer än godkänt, även om man förstås alltid hoppas på mer.



Matchfakta: AFC Eskilstuna - BoIS  0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, Robin Dzabic (90+2). Domare: Enzo Vesprini. Publik: 292.


BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, Adam Egnell, David Edvardsson, Emil Lindman (Edvin Dahlqvist, 72) - Robin Dzabic, Frederik Ihler (Xavier Odhiambo, 84), Ousmane Diawara (Kofi Asare, 66).