söndag 3 september 2023

Underbart varar länge - BoIS besegrade GAIS

Ibland varar underbart länge. BoIS fortsatte sin härliga vecka med att 2-1-besegra GAIS i mötet på IP på lördagseftermiddagen. Matchvinnare blev sommarförvärvet Frederik Ihler.

Först var det som om randigt drabbats av en liten baksmälla efter derbyt. Redan i den fjärde minuten gjorde Mervan Celik 0-1 från nära håll efter en mindre lyckad utboxning av Amr Kaddoura, men därefter vevade BoIS igång.

Ousmane Diawara träffade stolpen efter knappt tio minuter och GAIS replikerade med en annan stolpträff strax därpå. Sedan blev Frederik Ihler frispelad, men avslutade mitt på bortamålvakten. Kvitteringen kom istället i den 24:e minuten då Johan Rapp slog ett inlägg från vänster som en GAIS-försvarare nickade i eget mål.

Efter en halvtimme bjöd randigt på matchens anfall där bollen gick som på ett snöre. Tio passningar i rad avslutades med en kombination av Egnell, Ihler och Strid innan Ihler återfick bollen och sköt 2-1. Mycket tjusigt!

Precis innan halvtid fick Amr Kaddoura utgå efter en kollision med en GAIS:are. In kom Svante Hildeman som av någon märklig slump väldigt ofta får spela mot just Makrillarna.

I den andra halveken var det mycket GAIS, men BoIS försvarade sig väl och lyckades hålla undan.

Segern innebar att randigt för första gången sedan sommaruppehållet segrade mot ett lag som ligger före dem i tabellen.

Härligt väder, en härlig seger och en härlig fotbollsvecka.
Ibland varar underbart länge.
Till matchens lirare utsågs Adam Egnell och det var väl inte direkt fel. Men BoIS-bloggen menar att Samuel Kotto var ännu bättre. Kameruniern har blivit varm i kläderna de senaste omgångarna och iklätt sig papparollen som BoIS så tydligt saknat sedan Philip Andersson och Erik Hedenquist blev skadade.

Matchfakta: BoIS - GAIS 2-1 (2-1). Målskyttar: 0-1, Mervan Celik (4). 1-1, självmål (24). 2-1, Frederik Ihler (31). Domare: Per Melin. Publik: 2 282.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) (Svante Hildeman, 45+2) - Melker Jonsson, Samuel Kotto, Johan Rapp - Jesper Strid, David Edvardsson (Max Nilsson, 60), Adam Egnell, Edvin Dahlqvist (Emil Lindman, 78) - Robin Dzabic (Kofi Asare, 60). Frederik Ihler, Ousmane Diawara.