lördag 15 juni 2024

Triumf mot Gefle efter sen vändning

Tre nya välbehövliga poäng i Superettans toppstrid bärgades mot Gefle sedan BoIS vänt ett 0-1-underläge. Matchvinnare i 2-1-triumfen var de båda mittfältarna Adam Egnell och Victor Karlsson.

Ett fjorton dagar långt uppehåll - hade det gjort att BoIS kommit av sig? Både ja och nej. De första tjugo minuterna av mötet mot Gefle på Gavlevallen kändes laget något ringrostigt. Men sedan hemmalaget tagit ledningen i den tolfte minuten åt sig randigt så sakteliga in i matchen och efter ett tag såg det ut som det gjort så många gånger förr den här säsongen. BoIS förde spelet och motståndarna backade hem. Bollinnehavet 66-34 i randig favör säger en del.

Efter dryga halvtimmen var Frederik Ihler påpassligt framme och snodde åt sig bollen från gästrikarnas York Rafael. Det öppnade för en omställning. Vid straffområdet frispelade Ihler Adam Egnell i en position till höger. Egnell satte sig själv i läge innan han med ett vänsterskott behärskat placerade bollen invid målvaktens vänstra stolpe. Det var Adams tredje raka mål på lika många matcher.

Victor Karlsson avgjorde med ett av
de mindre tjusiga avsluten i sin
fotbollskarriär. Foto: Mauri Forsblom.
Om Gefle hade backat hem i den första halvleken skulle det bli ännu värre i den andra. Det var spel mot ett mål, men tendensen var likväl att BoIS höll på att köra fast. Det skapades få chanser och hemmalaget försvarade sig bra. Men drygt tio minuter före ordinarie matchtids slut kombinerade de båda inhopparna Robin Dzabic och Filip Sachpekidis på vänsterkanten. Sachpekidis lyckades med ett perfekt inspel in i straffområdet där Victor Karlsson mötte med en halvträff och bollen slank in. Det blev segermålet, 2-1 till BoIS, och sett till spelet var det allt annat än orättvist.

Ovan nämnde Filip Sachpekidis gjorde ett piggt inhopp när han kom in liksom den andre inhopparen Samuel Burakowsky. Bra insatser även av de båda målskyttarna Adam Egnell och Victor Karlsson. Däremot var inte David Edvardsson lika framträdande som han brukar vara. Det är ett dock ett tecken på styrka. BoIS har en bred trupp och står inte och faller med enskilda spelare.

Två hemmamatcher, mot Örgryte och Östersund, återstår innan ett längre sommaruppehåll tar vid i juli. Tolv omgångar in i Superettan är BoIS i nuläget fem poäng före tvåan Degerfors. Allt talar för att denna ledning lär stå sig över sommaren.

Matchfakta: Gefle IF FF - BoIS 1-2 (1-1). Målskyttar: 1-0, Constantino Capotondi (12). 1-1, Adam Egnell (32). 1-2, Victor Karlsson (78). Domare: Kaspar Sjöberg. Publik: 1 381.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Max Nilsson (Erik Hedenquist, 90+2), Philip Andersson (K), Melker Jonsson, Rassa Rahmani - David Edvardsson (Robin Dzabic, 66), Adam Egnell, Victor Karlsson - Vincent Sundberg (Samuel Burakowsky, 46), Frederik Ihler (Jesper Strid, 88), Kofi Asare (Filip Sachpekidis, 66).