lördag 25 mars 2023

3-3 i genrepet

Inför premiären i Superettan nästa helg genrepade BoIS på Strandvallen i Hällevik mot nyblivna cupfinalisterna Mjällby AIF. Mötet slutade 3-3 sedan randigts inhoppare, Max Nilsson, kvitterat på övertid.

Nyss hemkomna från träningslägret i Marbella och en förlust mot norska Kristiansund hoppades man att BoIS skulle komma upp på banan igen. Men motståndet var svårt, allsvenska Mjällby som på sistone skördat framgångar i cupspelet.

Erik Hedenquists märkliga klack ledde fram till BoIS
kvitteringsmål. Foto: Mauri Forsblom.
Det började illa. Redan efter sju minuter tog listerlänningarna ledningen på nick genom Alexander Johansson. De utökade ledningen till 2-0 kvarten senare när Viktor Gustafson fick på ett halvlamt skott från yttre straffområdet som letade sig förbi samtliga spelarben framför Svante Hildeman och in i mål.

Inte en genomklappning till mot ett allsvenskt lag,  tänkte man, med cupsmällen mot Djurgården i färskt minne. Men BoIS reste sig.

Först reducerade Adam Egnell med ett volleyskott strax innan halvtid innan Mjällby hann emellan med ett 3-1-mål från Adam Ståhl kvarten in i den andra halvleken.

Därefter vände det. Något turligt var det förvisso, men strunt samma. Vid 2-3, tio minuter före ordinarie matchtids slut, slog inhopparen Robin Dzabic ett inlägg som Mjällbybacken Arvid Brorsson styrde in i eget mål och på tilläggstid lade samme Dzabic en hörna som Erik Hedenquist klackade mot mål. Hemmamålvakten räddade, men på returen hann Max Nilsson emellan och stötte in 3-3.

3-3 något turligt alltså. Men att hämta in ett tvåmålsunderläge mot allsvenskt motstånd ger förstås råg i ryggen. Nu ser vi fram emot premiären mot Sundsvall om en vecka.

Matchfakta:  Mjällby AIF - BoIS 3-3 (2-1). Målskyttar: 1-0, Alexander Johansson (7). 2-0, Viktor Gustafson (23). 2-1, Adam Egnell (42). 3-1, Adam Ståhl (62). 3-2, självmål (79). 3-3, Max Nilsson (90+1). Domare: Fredrik Klitte

BoIS lag:  Svante Hildeman -  Erik Hedenquist, Philip Andersson (K) (Jacob Perelman, 87), Johan Rapp (Melker Jonsson, 65) -  Jesper Strid (Alexander Tkacz, 78), David Edvardsson (Max Nilsson, 70), Adam Egnell (Sam Hegdal, 63), Edvin Dahlqvist - Camil Jebara (Kofi Asare, 70), Ousmane Diawara, Melker Widell (Robin Dzabic, 70).