lördag 12 februari 2022

Tillknäppt i cupgenrepet

Efter en mindre lyckad insats i Köpenhamn förra helgen var det dags för randigt att matcha mot de skånska kusinerna från Trelleborg. Mötet blev en tillknäppt tillställning där få målchanser skapades och inget av lagen lyckades få till det framför mål. 0-0 blev alltså ett fullt logiskt samt rättvist slutresultat.

Linus R Olsson och Melker Heier på jakt efter
ett ledningsmål i matchen mot Trelleborgs FF. Nyförvärvet
Adam Egnell längst till höger på bilden.

I BoIS debuterade nyförvärvet, Adam Egnell, på mittfältet. Förhoppningarna på honom är stora, eftersom det är han som i viss mån ska fylla luckan efter Filip Olsson. I dagens match förde dock Egnell en anonym tillvaro. Men om det är det inte speciellt mycket att säga. Det tar alltid tid att bli varm i kläderna när man precis kommit till en ny förening.

Sedan förra matchen hade randigt stramat upp defensiven och avsevärt förbättrat presspelet. TFF åstadkom mycket lite framåt. Det gjorde å andra sidan BoIS också. Två farliga nickar från Viktor Wihlstrand samt avslut från Robin Dzabic och Erik Pärsson. Det är allt som BoIS-bloggen noterat.

En kvart in i andra halvek bytte randigt ut samtliga spelare, förutom Philip Andersson och Amr Kaddoura. Det innebar att de mörkblå från Söderslätt kunde ta över spelet, men närmare än ett distansskott, som Amr Kaddoura räddade, kom man inte.


Matchen som sådan var ett fall framåt och en nödvändig höjare av ett sargat självförtroende. Det var ett måste inför cupspelet kommande helg. 


För BoIS väntar tufft motstånd i form av allsvenska IFK Göteborg på bortaplan. Låt oss hoppas att laget kan höja sig ett par snäpp till dess och ställa till det för göteborgarna. Cup är alltid cup och det är tidigt på säsongen, så varför inte?



Matchfakta:  BoIS - Trelleborgs FF 0-0.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Jesper Strid (Albin Linnér, 61), Viktor Wihlstrand (Johan Rapp, 61), Philip Andersson, Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 61) - Filip Ottosson (Nikola Ladan, 61), Adam Egnell (Emil Jönsson, 61), Melker Heier (Allen Smajic, 61) - Robin Dzabic (Camil Jebara, 61), Erik Pärsson (Viktor Ekblom, 61), Linus R Olsson (Ousmane Diawara, 61).