söndag 20 februari 2022

Förlust i cupen, men en hedersam sådan!

BoIS föll i Svenska Cupens första gruppspelsomgång. Allsvenska IFK Göteborg vann mötet på Valhalla IP med 2-0 efter ett frisparksmål av Oscar Wendt i en av den första halvlekens slutminuter och ett 2-0-mål av Oscar Vilhelmsson precis i inledningen av den andra. Randigt ska ha beröm för sin insats. Man hade mycket boll och var långtifrån utspelade, men hade svårt att komma till avslut.

Erik Pärsson hade det tufft mot hemmaförsvaret.
Fotograf: Emelie Hübner.
Det höll i 43 minuter. Så länge fanns det hopp om att BoIS skulle kunna skrälla i bortamötet mot Blåvitt i Svenska Cupen. Melker Heier och Filip Ottosson styrde spelet på mittfältet och lyckades ofta luckra upp Göteborgs höga press, men längre än fram till straffområdet nådde inte BoIS. Vare sig Erik Pärsson, Linus R Olsson eller Robin Dzabic lyckades göra det där lilla extra för att forcera ett stabilt spelande hemmaförsvar.

I andra änden av planen hettade det till desto oftare. Framför allt var det den forne landslagscentern Marcus Berg som oroade BoIS-försvaret. I den 26:e minuten drog han till i ett bra läge, men Amr Kaddoura räddade till hörna. Sedan ville Berg ha straff också. Som den gamla räv han är passade han på att lägga sig lite väl lättvindigt i utkanten av straffområdet när Robin Dzabic hakat i honom. Men domaren genomskådade filmningen. Oscar Wendt, som i C Mores sändning svamlade om den solklaraste straff han sett, får ursäkta. Man ser sämre när man blir äldre.

Minuterna innan halvtid forcerade IFK Göteborg. Först en dubbelchans med avslut av Gustaf Norlin och Oscar Wilhelmsson, där Amr Kaddoura fick visa sig på styva linan med två räddningar. Strax därpå fick dock hemmalaget ett ypperligt frisparksläge precis utanför straffområdet. Det läget förvaltade Oscar Wendt på bästa sätt och så var det 1-0.

Inför matchens andra halva såg det inte kört ut för BoIS del - även om ett mål i nacken alldeles i slutet av en halvlek alltid är psykologiskt tungt. Spelmässigt hade ju matchen varit jämn. Desto tyngre blev det emellertid när nästa psykologiska kalldusch inträffade direkt i halvlek nummer två. Oscar Wendt skickade en perfekt djupledspassning från sin vänsterflank som skarvades vidare fram till en centralt placerad Oscar Vilhelmsson som kunde göra 2-0.

2 553 åskådare var på plats för att beskåda
cupdrabbningen mellan IFK Göteborg och BoIS.
Avslutningen av matchen blev något avslagen. IFK Göteborg sjönk tillbaka i sina försvarspositioner och lät BoIS ha bollen, men randigt hade svårt att hitta några ordentliga lägen. Linus R Olsson hade ett avslut som hemmamålvakten räddade och Johan Rapp ett fint läge alldeles i slutskedet, men skottet smet utanför målet.

Allt som allt. En godkänd insats av BoIS som för dagen spelade i nya rödgula bortaställ. Uruguaydressen var ju, enligt Svenska Fotbollsförbundet, alldeles för lik ordinarie tröjor. Suck!

Matchfakta:  IFK Göteborg - BoIS 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Oscar Wendt (43). 2-0, Oscar Vilhelmsson (48). Publik: 2 553.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Albin Linnér (Jesper Strid, 63), Johan Rapp, Philip Andersson (K), Edvin Dahlqvist (Viktor Wihlstrand, 70) -  Filip Ottosson, Melker Heier, Adam Egnell (Emil Jönsson, 63) - Robin Dzabic, Erik Pärsson (Ousmane Diawara, 63), Linus R Olsson (Camil Jebara, 82).