lördag 4 februari 2023

BoIS besök i Köpenhamn gav årets första seger

Sönderjyske och BoIS möttes på Vanlöse idrottspark i en träningsmatch i Köpenhamn på lördagseftermiddagen. BoIS vann med 2-0.

I den första av tre träningsmatcher mot danska lag lyckades randigt bärga årets första seger.

Det var en seger som satt långt inne. Först i den åttionde minuten kunde man få hål på den danska nollan.

Det gick lite upp och ner för
Robin Dzabic förra året.
Får han ett lyft i år?
Det första målet kom sedan en av många inhoppare, Robin Dzabic, dribblat sig in i Sönderjyskes straffområde där han fällts, varefter domaren blåst straff. Straffen tog en annan inhoppare hand om; den i veckan värvade, Lukas Sunesson, och han gjorde det på bästa sätt. BoIS 2-0-mål satte sedan Robin Dzabic själv efter att ytterligare en inhoppare, Max Nilsson, snappat upp en slarvig passning i Sönderjyskes försvar.

Inhoppare, ja. Det var hela åtta sådana i denna match och samtliga kom in på samma gång - efter drygt sextio minuter. Bland dessa backen Jacob Perelman som även han blev klar för BoIS i veckan. Är det månne så att BoIS-styret tar höjd för att även Johan Rapp är på väg ut? Ja, tyvärr tyder mycket på det.

Värt att uppmärksamma är att Robin Dzabic varit inblandad i samtliga fyra BoIS-fullträffar den här försäsongen och det ger förstås gott hopp inför vad som komma skall. Kanske det lossnar för honom på allvar det här spelåret.

Matchfakta:  Sönderjyske - BoIS 0-2 (0-0). Målskyttar: 0-1, Lukas Sunesson  (80). 0-2, Robin Dzabic (89).

BoIS lag:  Amr Kaddoura -  Erik Hedenquist (Jacob Perelman, 63), Johan Rapp, Philip Andersson (K) - Jesper Strid (Vincent Sundberg, 63), Adam Egnell (David Edvardsson, 63), Melker Widell (Max Nilsson, 63), Alexander Tkacz (Edvin Dahlqvist, 63) - Camil Jebara (Sam Hegdal, 63), Ousmane Diawara (Lukas Sunesson, 63), Kofi Asare (Robin Dzabic, 63).