måndag 3 april 2023

Inte kraftfulla nog - några tankar efter BoIS premiärförlust

På söndag öppnas grindarna till IP inför säsongen 2023.
Utsikten från Göteborg står för motståndet i hemmapremiären.
Som bekant förlorade BoIS mot GIF Sundsvall i premiären av Superettan. Det var inte det minsta oväntat. Genom åren har randigt bara lyckats vinna två gånger mot medelpadingarna på bortaplan. Senast 2010.

Mera irriterande var sättet man förlorade på. Den första halvleken trillade BoIS boll bra och var på intet vis sämre än sina motståndare. Ändå anade man vart det skulle barka redan i inledningen av den andra. Då tuggade sig Sundsvall så sakteliga in matchen och tog över mer och mer, medan randigt började trampa vatten. Efter 1-0-målet, där försvarsspelet inte var tillräckligt resolut, var matchen över. BoIS var för svala i Sundsvalls straffområde och hade svårt att få till några riktigt heta lägen. Ousmane Diawara slet visserligen hårt, men han tog inte tillvara de få chanser han fick. Melker Widell kom aldrig riktigt in i matchen och Camil Jebara verkar fortfarande gräma sig för att han inte lyckades bli proffs. Inte ett enda mål från hans sida den här sidan jul och vi är tretton matcher in på säsongen. 

Vad göra framöver? Ja, det är förstås bara att gnugga på, så kommer vinsterna. Men samtidigt, som BoISare vet man att det fort kan vända neråt. BoIS-bloggen ser en del moln torna upp sig på himlen. Det pratas mycket om att randigt har seriens yngsta och mest talangfulla lag. Må så vara. På samma gång har vi det mest orutinerade och förmodligen också ett av de tunnaste. Tre spelare i elvan mot Sundsvall kunde på allvar trycka till i duellspelet (Hedenquist, Andersson och Diawara). Övriga var inte kraftfulla nog. 

Det är lätt att vara efterklok, men kanske var det inte så genomtänkt att inte värva in lite mera tyngd när man så lättvindigt gjorde sig av med de rutinerade pjäserna Linus R Olsson och Viktor Wihlstrand inför säsongen.



Matchfakta: GIF Sundsvall - BoIS 2-0 (0-0). Målskyttar: 1-0, Teodor Stenshagen (62). 2-0, Linus Hallenius (90+5). Domare: Andreas Dufva-Johansson. Publik: 2 155.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp (Melker Jonsson, 73) - Jesper Strid, David Edvardsson (Sam Hegdal, 83), Adam Egnell, Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 75) - Camil Jebara (Kofi Asare, 67), Ousmane Diawara, Melker Widell (Robin Dzabic, 67).