söndag 22 oktober 2023

Västerås numret för stort

Det var inte mycket bevänt med spelet den här
eftermiddagen. Men solen sken åtminstone.
Superettans nuvarande serieledare, Västerås SK, gästade Landskrona IP i gassande höstsol på söndagen. Det märktes att seriens bästa lag var på besök. BoIS hade förtvivlat svårt att få igång något eget spel och ska vara nöjda med att västmanlänningarnas segersiffror bara stannade vid 0-1.

Helt ärligt, det var en odiskutabel vinst som Västerås SK bärgade. Frånsett de inledande tio minuterna hade de full kontroll på matchen och borde egentligen ha gjort fler mål än det enda de mäktade med. Amr Kaddoura, i BoIS-kassen, gjorde än en gång en av sina mera inspirerade insatser och det bidrog till att hålla siffrorna nere. Speciellt minnesvärd är Amrs fenomenala trippelräddning i inledningen av den andra halvleken.

Men i den 66:e minuten kunde inte ens Kaddouras storspel rädda BoIS längre. Bjässen Jabir Abdihakim Ali använde sin väldiga kroppsmassa när han tryckte undan Jesper Strid i straffområdet och nickade in segermålet efter en hörna.

BoIS hade några få halvchanser i sin kvitteringsjakt, men därframme fick vare sig Kofi Asare eller Ousmane Diawara något konstruktivt uträttat.

Något ursäktar det väl den skrala insatsen att randigt inte hade något att spela för. När kvalplatsen uppåt är utom räckhåll och kontraktet redan är bärgat, ja, då kan det vara svårt att plocka fram det där lilla extra som behövs för att rubba en serieledare.

Matchfakta: BoIS - Västerås SK FK  0-1 (0-0). Målskytt: 0-1, Jabir Abdihakim Ali (66). Domare: Per Melin. Publik: 1 639.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K)  - Melker Jonsson, Samuel Kotto (Gustaf Bruzelius, 29), Johan Rapp - Jesper Strid, Adam Egnell, David Edvardsson (Max Nilsson, 78), Emil Lindman (Edvin Dahlqvist, 46) -  Kofi Asare (Sam Hegdal, 78), Frederik Ihler (Xavier Odhiambo, 78), Ousmane Diawara.