måndag 25 mars 2024

Ineffektivt BoIS spelade oavgjort i genrepet mot Eskilsminne

Efter förlusten mot GAIS förra helgen och träningslägret i Spanien i veckan var det så dags för BoIS att avsluta försäsongen. Det gjorde man genom att flytta in på IP:s riktiga gräsmatta och genrepa mot Division 1-laget Eskilsminne. Trots ett stort spelövertag lyckades randigt inte besegra helsingborgarna. Slutresultatet, 1-1, borde snarare ha varit 4-2 eller 5-2. Men BoIS fortsätter att ha bekymmer med målskyttet.


Konstgrässäsongen hemma är undanstökad.
Hädanefter spelar BoIS inne på IP 
igen och på söndag fylls läktarna.
Det blev inget med anfallaren Edi Sylisufaj. Siriusspelaren valde att stanna kvar i Sirius, trots BoIS intresse. Synd förstås, för det är i kedjan randigt behöver förstärka. Det visade sig inte minst i måndagskvällens match mot Skånekollegerna Eskilsminne IF i vilken det stundtals var spel mot ett mål, men där BoIS-anfallet inte lyckades få till avsluten. Efter Robin Dzabics 1-0-skott efter knappa halvtimmen trodde man att det skulle lossna, men det här var en kväll då vare sig Kofi Asare och Frederik Ihler (första halvlek) eller Samuel Burakowsky och Xavier Odhiambo (i den andra) hade näsa för mål. Dessvärre är det inte första gången den här våren som det har sett ut så här.

Ineffektiviteten oroar.


Just innan paus kvitterade Eskilsminne efter en omställning. Som så ofta hade BoIS blivit överlistat av ett defensivt motståndarlag som parkerat försvarsbussen och bara väntat ut det rätta ögonblicket för en motattack.


I den andra halveken bytte BoIS in en helt ny elva som fortsatte att mala på och skapa chanser.

Rasmus Wendt och Samuel Burakowsky kom runt ett flertal tillfällen på vänsterkanten, men när de väl spelat in bollen framför mål tog det stopp. Det ville sig inte helt enkelt.


På söndag är det äntligen Superettan-premiär när BoIS ställs mot nykomlingarna Sandviken. Ett dåligt genrep brukar ge en lyckad premiär, brukar man säga. Låt oss hoppas att det stämmer, för det är först på söndag som BoIS-anfallet verkligen måste börja att leverera. 



Matchfakta: BoIS - Eskilsminne IF 1-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Robin Dzabic (26). 1-1, Oliver Åkerman (44).


BoIS lag: Amr Kaddoura (Svante Hildeman, 46) - Max Nilsson (Emil Lindman, 46), Gustaf Bruzelius (Melker Jonsson, 46), Philip Andersson (K) (Erik Hedenquist, 46), Rassa Rahmani (Gustaf Westström, 46) - David Edvardsson (Max’Med Mohamed, 46), Victor Karlsson (Sam Hegdal, 46), Robin Dzabic (Rasmus Wendt, 46) - Vincent Sundberg (Jesper Strid, 46), Frederik Ihler (Xavier Odhiambo, 46), Kofi Asare (Samuel Burakowsky, 46).