onsdag 3 augusti 2022

Segt och sömnigt!

Efter nederlaget i Skövde i våras kan man tycka att randigt borde ha lärt sig en läxa. Men icke. I returmötet på Landskrona IP på onsdagskvällen gick man i samma fälla en gång till och föll med 0-1. Skövdes traditionellt brittiska spelstil passar tydligen BoIS väldigt illa.

Vakna, landskronabor! Var gömmer ni er? 
BoIS behöver ert stöd!
Det skulle ha kunnat bli en trevlig fotbollsmatch. Förutsättningarna var perfekta. En varm och behaglig sommarkväll och en härligt inbjudande gräsplan. Ändå gick det alldeles åt pipsvängen. Landskrona BoIS, spelare och ledare, hade helt missat att växla upp efter holmgången i Halmstad. Det var segt och sömnigt. Första halvlek, njae, vart hade inställningen tagit vägen? Skövde tog ledningen genom Villiam Granath och det var välförtjänt. Båda bröderna Granath tycks för övrigt gilla att göra mål på BoIS. Härförleden var det Viktor i Västerås.


Som hemmasupporter hoppades man på många byten och ett betydligt mera taggat BoIS till den andra halvleken. Och så blev det. Jesper Strid och Adam Egnell kom in (varför ställdes de över efter de fina insatserna i Halmstad?) och nästan omgående blev det mera fart på laget. Skövde började backa hem och försvara sin ledning.


Men det här var en kväll när allt gick i baklås. Trots en konstant press en hel halvlek lyckades BoIS inte utjämna. Ja, om vi ska vara ärliga så hade laget svårt att skapa de där riktigt heta lägena också. Melker Heier provade med ett långskott och Erik Pärsson hann så när fram på ett inspel från Linus R Olsson. Det var det hela. 


Slutligen. BoIS förtjänar ett bättre stöd än det hemmapubliken åstadkom den här kvällen. Var höll klacken hus? Det är ju i matcher som den här som den tolfte spelaren är nog så viktig.



Matchfakta: BoIS - Skövde AIK 0-1 (0-1). Målskytt: Villiam Granath (23). Domare: Adi Aganovic. Publik: 1 545.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist (Adam Egnell, 46), Philip Andersson (K), Johan Rapp - Albin Linnér (Jesper Strid, 46), Filip Ottosson, Melker Heier (Robin Dzabic, 80), Edvin Dahlqvist (Alexander Tkacz, 72) - Camil Jebara, Erik Pärsson, Ousmane Diawara (Linus R Olsson, 60).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar