måndag 15 augusti 2022

En poäng med tio man i en halvlek

Sedan lagkapten Philip Andersson blivit utvisad kämpade BoIS med en man mindre i nästan en hel halvlek, men lyckades ändå ro med sig ett 1-1-resultat i bortamötet mot Brage i Borlänge. Sett till spelet var det rättvist. De båda lagen ägde varsin halvlek.

Adam Egnell (avstängd) och Jacob Blixt var de enda ordinarie spelare som saknades i den trupp som randigt mönstrade till bortamötet mot Brage. Erik Hedenquist och Philip Andersson var alltså tillbaka och båda två gick direkt in i startelvan.

Camil Jebara gjorde sitt
första mål i Superettan.
Efter en fin matchöppning av BoIS var det hemmalaget som tog ledningen. Niklas Söderberg rann enkelt igenom ett passivt randigt försvar och satte 1-0 bakom Amr Kaddoura. Men sedan blev det BoIS för hela slanten. I den 23.e minuten slog Emil Lindman ett inlägg från höger som Johan Rapp mötte vid bortre stolpen. Johan nickade till Ousmane Diawara som i sin tur nickade i ribban. Osis för Oussi! Men snart skulle BoIS få utdelning. Fyra minuter senare nådde Amr Kaddoura tidigare nämnde Diawara vid mittplanen. Han fann Camil Jebara i djupled och denne sköt 1-1. Det var Jebaras första mål i Superettan.

Endast fem minuter in i den andra halvleken blev Philip Andersson frilägesutvisad sedan han tagit tag i tröjan på en hemmaspelare. Ur en randig synvinkel kändes det som om ett gult kort hade kunnat räcka. Men domaren Per Melin hade bestämt sig.

Återstoden av matchen kämpade BoIS tappert för att hålla det oavgjorda resultatet. Och det lyckades! Med lite tur. I ärlighetens namn borde kanske Brage ha gjort ett avgörande mål på alla de chanser de skapade, men även BoIS hade en ypperlig möjlighet när inhopparen Melker Jonsson träffade stolpen.

Hur som helst, det här var ett klart fall framåt jämfört med den svaga insatsen i Östersund. Två toppar i ett gediget randigt kollektiv var Johan Rapp och Camil Jebara. Men hela laget ska ha beröm.

Nästa omgång är Ousmane Diawara och Philip Andersson avstängda. Då väntar bottenkrigande Jönköping på IP.

Matchfakta: IK Brage - BoIS 1-1 (1-1). Målskyttar: 1-0,  Niklas Söderberg (6). 1-1, Camil Jebara (27).

Utvisad: Philip Andersson (50). Domare: Per Melin. Publik: 1 809.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Lindman (Albin Linnér, 62), Alexander Tkacz (Edvin Dahlqvist, 75) - Camil Jebara, Ousmane Diawara (Erik Pärsson, 75), Melker Heier (Melker Jonsson, 75).