onsdag 31 augusti 2022

Cuptriumf i Skillinge

Österlen FF på bortaplan i Skillinge i Svenska cupens andra omgång lät på förhand som en lurig match. Men randigt visade prov på bra inställning och gjorde vad som behövdes för att bärga en trygg 0-3-seger. Nu är BoIS klara för cupgruppspelet vårvintern nästa år, då vi självfallet hoppas på en intressant lottning.

Enligt almanackan var det sommarens sista kväll. På den natursköna idrottsplatsen i Skillinge alldeles vid kanten av Östersjön skulle ett för dagen rödklätt randigt (!) ta sig an sydöstra Skånes fotbollsstolthet Österlen FF. Innan matchen var man som ofta bekymrad för att BoIS inte skulle ta uppgiften på allvar. Kanske skulle en lättja infinna sig, eftersom det gått så enkelt att besegra Ariana i DM. (Ariana leder division 2 Södra Götaland i vilken även Österlen spelar.)

Men våndorna var totalt i onödan, BoIS tog tag i matchen på momangen och Viktor Wihlstrand gjorde 0-1 med en härlig volleyträff i den 20:e minuten. Kvarten senare var det dags igen. 0-2 efter ett självmål av en hemmaspelare i kamp med Erik Pärsson.

Alla känner till det vid det här laget. Landskrona BoIS anno 2022 spelar bara bra en halvlek i taget och matchen i Skillinge utgjorde inget undantag. Efter paus flyttade hemmalaget fram sina positioner och BoIS presspel bedarrade. Ändå kom det bara att hetta till ett fåtal gånger framför Svante Hildeman i randigts mål.

Ousmane Diawara, för dagen inhoppare, avrundade tillställningen med ett 0-3-mål på övertid. Då hade BoIS hunnit sumpa många klara chanser. Tidigare Österlenspelaren Jacob Blixt exempelvis var nära att näta mot sin forna klubb, men det ville sig inte.

Sommaren drog sin sista suck när BoIS
besegrade Österlen på Skillinge IP.
När domaren Kristoffer Karlsson blåste av tillställningen började det skymma i Skillinge. Det var för väl att matchen slapp att gå till förlängning. Elljus saknades runt fotbollsplanen.

Matchfakta: Österlen FF - BoIS 0-3 (0-2). Målskyttar: 0-1, Viktor Wihlstrand (20). 0-2, självmål (36). 0-3, Ousmane Diawara (90+2). Publik: 372. Domare: Kristoffer Karlsson.

BoIS lag: Svante Hildeman - Melker Jonsson, Erik Hedenquist (Philip Andersson, 58), Viktor Wihlstrand (K) - Albin Linnér (Jacob Blixt, 80), Filip Ottosson (Melker Heier, 71), Emil Jönsson, Edvin Dahlqvist - Robin Dzabic (Ousmane Diawara, 58), Erik Pärsson, Camil Jebara.