onsdag 24 augusti 2022

Storseger mot Ariana i DM

I åttondelsfinalen i DM, mot Ariana FC på Hyllie IP i Malmö, tog BoIS en komfortabel 0-5-seger.

Inför mötet mot Ariana FC, Malmöfotbollens nya komet, var mången svartvit supporter säkerligen orolig. Den som kan sin randiga historia känner till en hel räcka plattmatcher i cupspel mot normalt sett sämre lag. Exempelvis Lödde häromåret.

Men denna sensommarkväll i södra Malmö behövde tillresta BoISare aldrig bekymra sig. Redan i den fjärde minuten gjorde nämligen Robin Dzabic 0-1 och efter det förmådde inte hemmalaget
uppbåda de kämpatag som sämre lag i cupspel ibland förmår plocka fram om de får en bra start. Ett för kvällen b-betonat BoIS fick alltså kontroll meddetsamma och när Jacob Blixt sköt 0-2 på frispark strax innan halvtidsvilan var matchen i praktiken avgjord.

Jacob Blixts 0-2-mål firas av belåtna BoISare.
De sista fyrtiofem minuterna slog randigt av på takten och gick huvudsakligen in för att bevaka sin ledning. Ariana hade mycket boll och skapade en del målchanser, men utan att lyckas sätta pricken över i:et. Istället var det BoIS som ökade sin ledning. Emil Jönsson gjorde 0-3 och Linus R Olsson fick äntligen göra mål igen, 0-4, innan en något oväntad målskytt, Albin Linnér, sköt 0-5 på frispark minuterna innan slutsignalen.

Två gamla BoISare, Saber Azizi och Noor Zadran, spelade i kvällens motståndarlag. Men trots att de båda säkerligen hade taggat till lite extra, så hjälpte det föga. Två serier skiljer Ariana och BoIS. Det märktes.

Matchfakta: Ariana FC - BoIS 0-5 (0-2). Målskyttar: 0-1, Robin Dzabic (4). 0-2, Jacob Blixt (44). 0-3, Emil Jönsson (55). 0-4, Linus R Olsson (80). 0-5, Albin Linnér (87). Publik: c:a 800. Domare: Mohamed Rachid.

BoIS lag: Svante Hildeman - Philip Andersson (K), Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist - Albin Linnér, Emil Lindman, Emil Jönsson, Jacob Blixt - Robin Dzabic, Ousmane Diawara, Linus R Olsson. Inhoppare: Sam Hegdal, Allen Smajic, Johan Rapp, Jesper Strid, Adam Egnell.