söndag 4 september 2022

Sent mål gav tre poäng i Göteborg

Tre minuter innan ordinarie matchtids slut avgjorde Filip Ottosson mötet mellan Örgryte och BoIS på Gamla Ullevi på lördagen. Äntligen var det randigts tur att få in det där förlösande segermålet i slutskedet av en match.

Filip Ottosson -
segerskytt mot ÖIS.
Förra gången BoIS lyckades vinna över Örgryte i Göteborg var för sju år sedan. Den gången hette matchvinnarna Darko Lukanovic och Muamet Asanovski, två spelare som knappast gjorde några djupare avtryck den korta tid de lirade för randigt. Samtliga spelare från matchen från 2015 har skingrats för vinden, kvar är bara Philip Andersson. 

I gårdagens möte mot ÖIS var Phille lysande. Han stred som en furie i mittförsvaret och höll ihop trebackslinjen med kollegerna Johan Rapp och Erik Hedenquist på ett utmärkt sätt. Särskilt i början av den andra halvleken när hemmalaget hade kopplat ett grepp om matchen.


Den andre Fille (med efternamnet Ottosson) var bjässe nummer två i BoIS-laget. Ottosson dominerade mittfältet med sina känsliga fötter och förmåga att styra spelet. Att han sedan var mannen som fick avgöra matchen var förstås grädden på moset.


Annars får man väl fastslå att den här segern, som allra oftast i fotboll, var en kollektiv triumf. Alla drog sitt strå till segerstacken. Ousmane Diawara löpte kopiöst, Amr Kaddoura höll tätt i målet och Adam Egnell tog på sig ett defensivt mittfältsjobb som väl egentligen inte är hans starkaste sida. Sedan gjorde Erik Pärsson och Edvin Dahlqvist inspirerade inhopp. Fler borde nämnas.


Tack vare segern kan man nu kanske sluta att snegla ängsligt nedåt i tabellen. Ännu är vi inte på helt säker mark. Men fem hemmamatcher av de återstående åtta borde vara tillräckligt för att säkra kontraktet.


Härnäst väntar Brommapojkarna i Stockholm.



Matchfakta: Örgryte IS - BoIS 0-1 (0-0). Målskytt: Filip Ottosson (87). Publik: 1 638. Domare: Rinon Hasani.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Alexander Tkacz, Filip Ottosson, Adam Egnell (Melker Jonsson, 89), Jacob Blixt (Edvin Dahlqvist, 63) - Robin Dzabic (Erik Pärsson, 77), Ousmane Diawara, Melker Heier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar