söndag 18 september 2022

BoIS på tryggare mark efter vinst mot Norrby

Efter 3-2-segern mot Norrby hemma på IP på söndagen parkerar BoIS på Superettans åttonde plats. Det är sju poäng ner till negativt kval och även om allt ännu kan hända, så känns det som om mycket ska till för att det ska bli bottenstrid.

Linus R Olsson har haft en motig säsong. Skadad, bänkad och till och med utanför truppen. Så värst många mål har det inte heller blivit. Innan matchen mot Norrby endast fem och då gjordes fyra av dessa mot Jönköping. Det var alltså en revanschsugen Linus som äntrade IP när han nu fick chansen från start igen tack vare Ousmane Diawaras avstängning.

Randigt skapade matchens första klara chans redan i den tredje minuten då Adam Egnell frispelade Camil Jebara, men Anton Cajtoft i Norrbys mål räddade. Inte heller Alexander Tkaczs returskott gav resultat. Men snart skulle Linus R Olsson träda in i handlingen. I den nittonde minuten tog han emot en passning inne i straffområdet, vände bort en motståndare, men avslutet  räddades av Cajtoft. Dock inte bättre än att returen gick till Edvin Dahlqvist som gjorde 1-0; ett mål som var Edvins första i randigt.

BoIS-klacken fick anledning att fira efter tre viktiga poäng.
En kvart in i den andra halvleken var det ånyo dags för Linus R Olsson. Adam Egnell slog en hörna från höger som Olsson skarvnickade i mål. 2-0 således och matchens kändes avgjord. Men med randigt anno 2022 kan man aldrig ta ut något i förskott. Norrby kvitterade genom Nicklas Savolainen och så var det match igen. Det kändes fullständigt onödigt, eftersom BoIS hade haft full kontroll.

Efter en kvarts kvitteringsjakt från Norrby kom matchens viktigaste brytning. Edvin Dahlqvist  - som utsågs till matchens bäste hemmaspelare - högg som en kobra och erövrade bollen från Norrbys Johan Brannefalk. Filip Ottosson fick fri väg mot mål och kunde enkelt placera in 3-1. Just Johan Brannefalk kom sedan att revanschera sig när han fastställde slutresultatet 3-2 efter ett märkligt mål på övertid. Det hade dock ingen betydelse för matchens utgång. BoIS höll undan och vann.

När Ousmane Diawara kommer tillbaka från sin avstängning kan det väl knappast vara aktuellt att bänka Linus R Olsson igen. Olsson är en måltjuv och bäst bland randigts anfallare inne i straffområdet. Det blir även ett delikat problem vem som ska spela i trebackslinjen. Melker Jonsson, som vikarierade för avstängde Philip Andersson, gjorde sin hittills bästa insats sedan han kom i somras.

Matchfakta: BoIS - Norrby IF 3-2 (1-0). Målskyttar: 1-0, Edvin Dahlqvist (19). 2-0, Linus R Olsson (60). 2-1, Nicklas Savolainen (69). 3-1, Filip Ottosson (86). 3-2, Johan Brannefalk (90+1). Publik: 1 503. Domare: Magnus Lindgren.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Johan Rapp - Alexander Tkacz (Albin Linnér 90+4), Filip Ottosson, Adam Egnell, Edvin Dahlqvist - Camil Jebara, Linus R Olsson (Erik Pärsson 90+2), Melker Heier (Viktor Wihlstrand, 79).