lördag 30 juli 2022

Det här var surt - svårsmält nederlag i Halmstad

Att BoIS åker hem tomhänta efter mötet mot Halmstads BK på Örjans Vall känns grymt. Laget kom i underläge i den första halvleken, men kvitterade och tog alltmera över matchen i den andra. Det räckte dock inte. Halmstad vann efter ett avgörande 2-1-mål i den tolfte övertidsminuten. En förlust kan knappast vara mera bitter.

Jesper Strid krigade tappert på sin högerkant och slog
inlägget som gav BoIS 1-1,  men det räckte inte.
Örjans Vall fyllde 100 år. Det var fest i Halmstad och välfyllt på läktarna. Det serieledande hemmalaget ville förstås lägga extra lök på laxen genom att vinna mot BoIS. Och i den första halvleken såg det ut som om det skulle bli ackurat så. Randigt försvarade sig väl, men hade svårt att spela sig igenom Halmstads höga press och etablera ett eget anfallsspel. Ledningsmålet för hemmalaget kom i den 42:a minuten genom Alexander Johansson och strax därpå kunde förre BoIS-centern Sadat Karim ha gjort 2-0, men Philip Andersson kom emellan.

En kvart in i andra halvlek gjorde BoIS sina första byten; ett par skiften som förändrade matchen. Ut gick Robin Dzabic och Jacob Blixt (som båda hade haft svårt att få till det offensivt). In kom istället Edvin Dahlqvist och Erik Pärsson. Den sistnämnde säkerligen revanschsugen efter att ha blivit petad efter en mindre lyckad insats mot Östersund senast. Och Pärsson behövde bara vara på planen i fem minuter innan han utjämnade. Jesper Strid slog ett inlägg från höger som hemmabacken Andreas Johansson missbedömde. Bollen damp ner hos Erik som sköt 1-1.

Efter kvitteringen tog BoIS över alltmer av spelet och skapade flera chanser till ett ledningsmål.

Halmstad verkade paralyserat. Med lite tur kunde Adam Egnell ha fått bättre styrsel på de båda skott han avlossade, men hallänningarnas målvakt var i vägen.

Efter läktarbråk blev tilläggstiden hela tio minuter. Men domaren Tess Olofsson lade till ytterligare nästan två och på denna tid avgjorde Halmstad. Erik Ahlstrand slog ett inlägg från höger som Erik Hedenquist nickade undan, men inte bättre än att den hamnade hos Phil Ofosu-Ayeh. Ridå!

Många i BoIS ska ha beröm för sin insats. Philip Andersson, Amr Kaddoura, Jesper Strid och Filip Ottosson stack ut lite extra. Men hela laget var bra. Ledsamt bara att det inte räckte hela vägen.

Matchfakta: Halmstads BK - BoIS 2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Alexander Johansson (42). 1-1, Erik Pärsson (64). 2-1, Phil Ofosu-Ayeh (90+12). Domare. Tess Olofsson. Publik: 5 384.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Erik Hedenquist, Philip Andersson (K), Johan Rapp - Jesper Strid, Filip Ottosson, Adam Egnell, Jacob Blixt (Edvin Dahlqvist, 59) - Camil Jebara, Robin Dzabic (Erik Pärsson, 59), Ousmane Diawara (Linus R Olsson, 82).