måndag 18 juli 2022

Oussi & Otto olycksfåglar mot Västerås

I tisdags vann BoIS mot Halmstad i det som kanske var årets absolut bästa match. Fem dagar senare var det dags för bortamöte mot bottenkrigande Västerås. Det blev som man hade kunnat befara. Efter tio raka seriematcher utan förlust kom plumpen i protokollet.  Hemmaget körde över randigt och vann med klara 3-0.

Ousmane Diawara och Filip Ottosson var segerskyttar mot Halmstad, men mot Västerås blev de olycksfåglar. Den ene nickade in Västerås 2-0 i eget mål och den andre drog på sig ett rött kort. Nu ska ingen skugga falla över endast dessa herrar. Hela BoIS gav ett trött och oinspirerat intryck.

Efter en konstant press från Västerås kom ett logiskt 1-0-mål i den 30:e minuten när den förre Skövdeanfallaren Viktor Granath nickade in ett väl avvägt högerinlägg. 1-0 stod sig till halvlek. Det var en ledning som var i underkant. Utan en storspelande Amr Kaddoura i BoIS-målet kunde hemmalaget både gjort ett och två mål till.

Iver Arena i Västerås har börjat att bli en otursarena.
BoIS har aldrig vunnit där.
Som BoISare hoppades man på en scenförändring påminnande om Halmstadmatchen till den andra halvleken. Två byten företogs. Melker Jonsson och Albin Linnér gick ut och in kom Jesper Strid och Philip Andersson. (Varför den sistnämnde placerats på bänken var svårbegripligt.) Det kändes direkt som om det blev bättre fart på laget. BoIS bästa period i hela matchen blev också de inledande tio minuterna av den andra halvleken. Ousmane Diawara och Erik Pärsson i samarbete skapade ett ypperligt kvitteringsläge och något senare hade Camil Jebara en bra nick som dock gick över ribban. Därefter kom emellertid det olycksaliga 2-0-målet då Oussi nickade in en Västeråshörna i eget mål. Eländet blev än värre bara någon minut därpå då Filip Ottosson drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Ett BoIS med bara tio man försökte ta sig tillbaka in i matchen, men under dessa anfallsförsök blottade man sig bakåt. Det passade förre BoISaren Daniel Ask på att utnyttja när han sköt 3-0 en kvart före slut. Därmed var matchen avgjord.

Randigt får nu ta nya tag i mötet mot Östersund på lördag.

Matchfakta: Västerås SK FK - BoIS 3-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Viktor Granath (30). 2-0, Självmål (57). 3-0, Daniel Ask (77). Publik: 1 156. Domare: Enzo Vesprini.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson (Philip Andersson, 46), Erik Hedenquist, Johan Rapp (Adam Egnell, 63) - Albin Linnér (Jesper Strid, 46), Filip Ottosson, Melker Heier, Edvin Dahlqvist (Jacob Blixt, 63) - Camil Jebara (Robin Dzabic, 63), Erik Pärsson, Ousmane Diawara.