tisdag 12 juli 2022

Oussi & Otto avgjorde mot serieledarna

”Bättre och bättre dag för dag”, den av Ernst Rolf lanserade revykupletten från 1920-talet, brukar ljuda i randigts omklädningsrum när tre poäng har bärgats. Efter segern mot serieledaren Halmstads BK, 2-1, i Superettans trettonde omgång kan man bara hålla med. Det är verkligen så att BoIS bara blivit bättre och bättre dag för dag det här spelåret. Törs man hoppas på toppstrid från och med nu?

Mötet mot Halmstad hade två ansikten. I första halvlek var matchen helt och hållet i de blåsvartas händer och efter 0-1 i den 24:e minuten såg det ut som det skulle kunna rinna iväg mot en klar förlust för randigts del. Halmstad käkade upp BoIS offensiv totalt.

2 642 åskådare var på plats på IP.
Det är årets bästa publiksiffra
.
I halvtidsvilan torde Billy Magnusson och Max Mölder ha blandat trolldryck i vattenflaskorna, ty förvandlingen som BoIS genomgick till halvlek nummer två var som hämtad från ett seriealbum.

Tre byten gjordes. Melker Heier, Edvin Dahlqvist och Albin Linnér kom in och plötsligt var matchen en annan.

I den 65:e minuten slog Johan Rapp ett exakt inlägg från vänster som nådde Ousmane Diawaras huvud och han nickade in kvitteringen. Mål för tredje matchen i rad för Oussi således. Han har sannerligen tystat alla oss tvivlare!

Eftersom det här var en underbar fotbollskväll skulle det komma ett avgörande BoIS-mål också. Och var 1-1 snyggt, så var om möjligt 2-1 ännu vackrare. Ousmane Diawara drog upp ett anfall på vänsterkanten. Han hittade Albin Linnér i högerposition och Albin fann en framstormande Filip Ottosson strax utanför straffområdet. Den sistnämnde fick till en perfekt vristträff och bollen for som en pil genom sommarkvällen. 2-1 var ett faktum och Otto hade åstadkommit sitt livs tjusigaste BoIS-mål.

Halmstad gav sig ut på kvitteringsjakt efter randigts ledningsmål, men trots att domaren lade till oförklarliga åtta minuter höll BoIS tätt. Årets hittills bästa match var i hamn.

Ousmane Diawara är redan nämnd. Vad har hänt med honom? Fick han mer än bara trolldryck i halvtidsvilan? Trillade han måhända ner i kastrullen?  I matchen mot Halmstad sprudlade Oussi av självförtroende och lyckades med nästan allt han företog sig. Han var matchens bäste anfallare utan tvekan. En annan som förtjänar att hyllas är Erik Hedenquist. Med Philip Andersson avstängd kändes det som om BoIS-försvaret skulle få en svettig afton, men Hedenquist fixade biffen. Särskilt i den andra halvleken växte han ut till en bjässe. Slutligen; ett stort fång rosor till Billy och Max för beundransvärd matchcoachning. Halvtidsbytena var mitt i prick.

Matchfakta: BoIS - Halmstads BK 2-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Phil Ofosu-Ayeh (24). 1-1, Ousmane Diawara (65). 2-1, Filip Ottosson (79). Publik: 2 642. Domare: Fredrik Hansson.

BoIS lag: Amr Kaddoura (K) - Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Johan Rapp - Jesper Strid (Albin Linnér, 46), Filip Ottosson, Adam Egnell (Melker Heier, 46), Jacob Blixt (Edvin Dahlqvist, 46) - Camil Jebara (Robin Dzabic, 71), Erik Pärsson (Viktor Ekblom, 90+4), Ousmane Diawara.