lördag 28 augusti 2021

Ännu en bitter derbyförlust

Tyvärr, det ville sig inte i det andra derbyt mot HIF heller. Di röe vann en uddamålsseger, 0-1, i mötet på Landskrona IP. Var det rättvist? Nej, absolut inte. Men fotbollen är nu en gång för alla sådan. Det är målen som räknas.

Amr Kaddoura blev olycksfågel ännu en gång.
BoIS startade matchen i ett virvlande tempo och borde ha tagit ledningen under den första kvarten.

I den 12:e minuten hittade Johan Rapp Hampus Ferhm på högerkanten. Ferhm lämnade över till Kevin Jensen som fick till en perfekt snett inåt bakåt-passning till Alexander Tkacz. Tkacz väntade ögonblicket för länge innan han sköt och Charlie Weberg kunde rensa undan på mållinjen. På den efterföljande hörnan nickade Johan Rapp, men Anders Lindegaard i Helsingborgs mål fläkte sig i sin fulla längd och gjorde en fin enhandsräddning.

Småningom jämnade spelet ut sig och Helsingborg började att sticka upp. I den 26.e minuten kom matchens enda mål. Charlie Weberg slog en långboll till Wilhelm Loeper till höger i anfallet. Han tog sig fram längs kanten och spelade in ett misslyckat inlägg i straffområdet, vilket Amr Kaddoura räddade, men inte bättre än att returen gick rakt ut till en fri Adam Kaied som gjorde 0-1. Dessvärre för Amrs del; ett tveksamt ingripande igen! Emellertid revanscherade han sig minuten därpå när han parerade Rasmus Karjalainens avslut och HIF kunde ha gjort 0-2.

Därefter, efter en dryg halvtimme, hade Kevin Jensen ett fint skott, vilket Lindegaard räddade. 0-1 stod sig till paus.

Den andra halvleken fortsatte som den första. Det var mest randigt som låg på, men Helsingborg var inte ofarliga i sina omställningar. Det var bud på 0-2 flera gånger. Både Viktor Wihlstrand (rensning på mållinjen) och Amr Kaddoura (räddning efter avslut från Adam Kaied) agerade räddande änglar. BoIS borde å andra sidan ha kvitterat när inhopparen Jacob Blixt hittade den andre inhopparen Oscar Petersson med ett inlägg från vänster i matchens slutskede, men OP:s avslut gick utanför.

55-45 i bollinnehav, 14-9 i målchanser samt 9-5 i hörnor spelade ingen roll. Randigt fick ånyo bita i ett riktigt surt derbyäpple. Det tål att upprepas. Killarna som var tänkta som matchvinnare innan säsongen, Erik Pärsson och Linus R Olsson, går skadade och just nu är vi inte tillräckligt distinkta framför mål. Överhuvudtaget är det lite för många på skadelistan för att det ska kännas bra.

Matchfakta: BoIS - Helsingborgs IF 0-1 (0-1). Målskytt: 0-1, Adam Kaied, (26). Publik: 1 910.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp, Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K) - Hampus Ferhm (Jacob Blixt, 71), Måns Ekvall (Oscar Petersson, 63) , Filip Ottosson, Alexander Tkacz (Dennis Olofsson, 80) - Kevin Jensen, Robin Hofsö (Viktor Ekblom, 63), Filip Olsson.