söndag 15 augusti 2021

BoIS tillbaka i Superettans topp efter en knapp vinst mot Västerås

Tur och otur jämnar oftast ut sig i fotboll. Som tur är. Efter den förargliga derbyförlusten på Olympia var det nu BoIS som fick Fru Fortuna på sin sida. Segermålet mot svårspelade Västerås, av Kevin Jensen, tog på en bortaförsvarare och ändrade riktning, vilket grundlurade målvakten i bortalaget.

Randigt öppnade piggt de första tio minuterna och hade flera goda möjligheter att ta ledningen. Redan i den tredje minuten spelade Filip Olsson fram till Kevin Jensen som sköt, men strax utanför. I Oscar Peterssons skadefrånvaro fick Nicklas Nielsen spela från start och från sin position till höger i anfallet hade han ett par utmärkta chanser. Dock utan att det resulterade.

Den första halvlekens absolut bästa måltillfälle hade Västerås. Tio minuter före halvtidsvilan kontrade laget och Filip Tronet kom fri med Amr Kaddoura. Kaddo var dock följsam i spelet och skar av västeråsarens skottvinkel. 0-0 stod sig till paus.

Under inledningen av den andra halvleken gick spelet i stå. BoIS fick inte till några anfall och Västerås började att ta över. Det kunde ha resulterat när Lawson Sabah fick en praktträff strax utanför randigts straffområde. Men även denna gång gjorde Amr Kaddoura en strålande räddning.

Spelet började nu bölja fram och tillbaka. I den 71:a minuten drog Filip Olsson upp ett anfall från mittlinjen och hittade inhopparen Viktor Ekblom ute till höger. Viktor satte sig själv i läge och avfyrade en projektil rätt upp i kryssribban. BoIS dittills bästa målchans. Och efter det vaknade randigt till liv.

Kevin Jensen avgjorde något turligt mot Västerås.
Här ses han i derbyt på Olympia. Foto: Posterlach
.
Knappt fem minuter innan ordinarie matchtids slut kom utdelningen. Alexander Tkacz slog ett inlägg från vänster till en annan inhoppare, Erik Pärsson, som bröstade fram bollen till Filip Olsson inne i straffområdet. Filip passade tillbaka till Pärsson som krutade på - rakt på bortaförsvarare. Bollen studsade ut till Kevin Jensen, som även han laddade bössan och nu hade BoIS lite tur. Skottet tog på en back i Västerås, vilket ställde målvakten Anton Fagerström.

Till följd av många spelavbrott och många skador  (både Nicklas Nielsen och Sumar Almadjed fick utgå) lade domaren till hela nio minuter. Det blev dramatiska minuter. Västerås tryckte på och Alexander Tkacz agerade räddande ängel när Amr Kaddoura för en gångs skull hade överlistats.

BoIS kunde också ha utökat sin ledning när Kevin Jensen löpte sig loss och frispelade Erik Pärsson. Anton Fagerström i bortaburen visade dock att han också är en duktig målvakt.

Höga betyg i BoIS till Amr Kaddoura (som verkligen tog revansch för debaclet på Olympia) och Andreas Murbeck. Den sistnämnde utsågs till matchens BoISare och det var ett korrekt val.

Nu leder vi serien igen. Härligt!

Matchfakta: BoIS - Västerås SK 1-0 (0-0). Målskytt: 1-0, Kevin Jensen, (86). Publik: 1 653.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Jonathan Asp, Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K),  Alexander Tkacz - Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 58), Filip Ottosson, Filip Olsson -  Nicklas Nielsen (Viktor Ekblom, 48), Robin Hofsö (Erik Pärsson, 82), Kevin Jensen.