söndag 22 augusti 2021

Skadedrabbat BoIS föll i Värnamo

Värnamo besegrade BoIS med 2-0 i toppmötet på Finnvedsvallen i Superettans sjuttonde omgång. Det var en rättvis seger. Hemmalaget förde spelet och hade också flest målchanser.

Randig uppvärmning i Värnamo.
Att BoIS alla skador skulle påverka utgången av mötet med Värnamo hade nog många föraningar om. Med sex spelare borta kommer få lag upp i normal slagstyrka. Det gäller även randigt. Utan Sumar Almadjed på mittfältet förlorades kreativitet och finurlighet på mittfältet och utan Oscar Petersson i kedjan lyckades BoIS aldrig etablera ett ordentligt anfallsspel på högerkanten.

Den första halvtimmen var dock klart godkänd. BoIS bästa målchans kom i den 19:e minuten. Robin Hofsö nickskarvade till Kevin Jensen som stormade fram på vänsterkanten. Kevin hittade Filip Olsson som dock fick en något för snäv vinkel att avsluta ifrån. Värnamos målvakt räddade. Ett mål där och matchen kunde måhända ha gått på ett annat sätt.

Men sedan blev det småländskt för hela slanten. De sista fyrtiofem minuterna gjorde BoIS en av årets sämre halvlekar. Avgörandet kom i den 76:e minuten. Abdussalam Magashy tog sig fram längs högerkanten och slog ett perfekt inlägg som inhopparen Oscar Uddenäs mötte vid bortre stolpen och nickade i mål. Randigt förmådde inte mobilisera en kvitteringsjakt efter det, utan släppte istället in ett onödigt mål till på övertid. Oscar Johansson pricksköt strax utanför straffområdet utom räckhåll för Amr Kaddoura.

I BoIS fick nyförvärvet från Österlen, Jacob Blixt, göra sin debut när han byttes in i anfallet i andra halvlek. Med alla skador i åtanke lär det bli fler chanser för Jacob framöver.

Härnäst väntar derby nummer två mot Helsingborgs IF. Årets match på IP!

Matchfakta: IFK Värnamo - BoIS 2-0 (0-0). Målskyttar: 1-0, Oscar Uddenäs, (76). 2-0, Oscar Johansson (90+5). Publik: 896.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Jonathan Asp (Dennis Olofsson, 63), Andreas Murbeck (Johan Rapp, 79), Viktor Wihlstrand (K), Alexander Tkacz - Måns Ekvall (Passi Prudence, 72) , Filip Ottosson, Filip Olsson - Viktor Ekblom (Jacob Blixt, 63), Robin Hofsö, Kevin Jensen (Hampus Ferhm, 79).