tisdag 10 augusti 2021

Snöpligt nederlag på Olympia

Helsingborgs IF besegrade BoIS med 2-1 i derbyt på tisdagskvällen. Segermålet kom i den andra halvlekens sjuttionde minut då hemmalagets Brandur Hendriksson Olsen sköt en halvt misslyckad frispark som randigts målvakt Amr Kaddoura släppte in mellan benen. En mardröm för Kaddo förstås! Men så tufft är det att vara målvakt. Misstag får ödesdigra konsekvenser.

Innan vi känner oss alltför nedslagna måste vi påminna om förutsättningarna. Helsingborg spelar med proffs, BoIS med killar som studerar eller har ett arbete vid sidan om fotbollen. HIF har värvat in folk från jordens alla hörn. Randigts trupp innehåller bara killar uppväxta i Skåne. Di röes sponsorintäkter ligger på 18-19 miljoner, BoIS på mindre än hälften av den summan. Poängen är såklart att understryka att villkoren inte alls är i randigts favör, men att vår förening likväl står upp på ett sätt som måste tilltala varje supporter som tröttnat på den moderna fotbollen och alla dess avarter. Dessutom kan det vara på sin plats att erinra sig att BoIS trots allt är nykomlingar i Superettan och att målsättningen är ett nytt kontrakt. Det är härligt att vara tillbaka på de stora arenorna igen efter några skrala år.

Tappra BoISare tackar klacken för stödet.
Men med allt ovan sagt var det tusan så snöpligt att BoIS behövde åka hem tomhänta i detta derby. Efter en nervös inledning, då många spelare verkade tagna av stundens allvar, hittade randigt in i matchen efter Kevin Jensens kvittering tio minuter innan paus. I den andra halvleken tog Sumar Almadjed och Filip Ottosson kommandot över mittfältet och HIF fick allt svårare att etablera ett eget spel. Både Robin Hofsö (på nick) och Kevin Jensen fick chanser att ge BoIS ledningen, men det ville sig inte. Istället kom det förargliga skitmålet som avgjorde tillställningen. BoIS försökte kvittera i slutskedet, men kom inte närmare än när inhopparen Erik Pärsson fick en möjlighet i ett läge från vänster. Hans skott räddades dock av HIF-målvakten Anders Lindegaard.

Utmärkta insatser i randigt av spelregissörerna Sumar Almadjed och Filip Ottosson samt kvicksilvret Kevin Jensen. Dessa tre herrar låg bakom BoIS  kvitteringsmål och där och då, i den 36:e minuten, kändes det som om matchen skulle få en annan utgång. Men ödet ville något annat.

Det här kommer att ta ett tag att smälta. Så försmädligt, fy fasen!

Matchfakta: Helsingborgs IF - BoIS 2-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Adam Kaied (19). 1-1, Kevin Jensen (36). 2-1, Brandur Hendriksson Olsen (70). Publik: 4 500.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Jonathan Asp (Dennis Olofsson, 86), Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K),  Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson, Filip Olsson (Viktor Ekblom, 75) - Oscar Petersson (Melker Heier, 66), Robin Hofsö (Erik Pärsson, 66), Kevin Jensen.