lördag 4 september 2021

Uddlöst BoIS föll mot Brage

Det blev den femte förlusten på de sex senaste matcherna för BoIS när laget föll mot IK Brage i mötet i Superettan på Domnarvsvallen. Alla tankar på fortsatt toppstrid rök förstås all världens väg.

Det vore enkelt att låta reptilhjärnan gå igång och sänka allt och alla efter randigts förlust mot bottenlaget Brage. Men insatsen var inte alls särskilt dålig med tanke på vilket lag som BoIS tvingades att ställa på benen. Följande anfallsspelare kom inte till spel: Melker Heier, Linus R Olsson, Nicklas Nielsen, Erik Pärsson, Viktor Ekblom och Robin Hofsö. Inte heller speluppläggaren och vårens utropstecken, Sumar Almadjed, var med. Det låg alltså i luften att det skulle gå åt fanders. Få lag klarar ett sådant manfall.

Första halvlek var ett spelmässigt sömnpiller. Randigt skötte försvarsspelet föredömligt, men var av nyss anförda skäl - uddlösa framåt. Det dröjde till den 43:e minuten innan BoIS skapade sin första målchans, men då hettade till på allvar. Jacob Blixt ryckt fram i en omställning, men passade något för sent till Kevin Jensen som fick en för snäv vinkel när han skulle avsluta. Ögonblicket därpå testade Filip Olsson målvakten med ett skott från vänster. Randigt bet sig fast i anfallszonen och Kevin Jensen fick småningom bollen precis framför Brages mål. Hans avslut träffade dock täckande hemmaförsvarare. Det kunde varit 0-1, men föga förvånande stod det 0-0 när lagen gick till vila.

Brage vaknade till liv i början av den andra halvleken. Oscar Lundin fick en möjlighet att nicka in ett ledningsmål i den 49:e minuten, men avslutet gick utanför. Dalalagets 1-0-mål var dock bara minuter borta. BoIS trycktes tillbaka och som en logisk konsekvens kom så det som skulle bli matchavgörandet. I den 58:e minuten sköt Seth Kanteh Hellberg ett lågt pressat skott strax utanför straffområdet. Amr Kaddoura förmådde inte rädda. 1-0 sålunda. Och som om inte det skulle räcka drog Filip Olsson på sig sitt andra gula kort när han fällde Robbin Sellin strax därefter.

Måns Ekvall gjorde ett piggt inhopp mot Brage.
Här i derbyt mot HIF. Foto: Posterlach.
Med tio man på banan och ett mål i nacken kändes det som om matchen var körd. Men ett par lyckade byten - Måns Ekvall och Emil Jönsson in - fick fart på mittfältsspelet och mot slutet av matchen tryckte BoIS tillbaka hemmalaget. Oscar Petersson fick en möjlighet i den 71:a minuten och Kevin Jensen ännu en chans precis innan ordinarie matchtids slut. Men det ville sig inte. BoIS förlorade.

Det laget föll på var förstås oförmågan att göra mål. Men med bara en naturlig anfallare (Kevin Jensen) på planen var det förstås svårt. Överhuvudtaget kan BoIS-bloggen inte erinra sig ett liknande manfall vad gäller kedjespelare i klubbens hela historia. Att Passi Prudence lyftes upp på topp i matchens slutskede säger faktiskt det mesta.

Trots förlusten så ska ingen skugga falla på Johan Rapp och Andreas Murbeck. De höll ihop försvaret bra. Och som tidigare nämnts gjorde Måns Ekvall och Emil Jönsson pigga inhopp.

Matchfakta: IK Brage - BoIS  1-0 (0-0). Målskytt: Seth Kanteh Hellberg 1-0, (57). Publik: 785.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Johan Rapp, Andreas Murbeck, Philip Andersson (K) (Måns Ekvall, 63) - Hampus Ferhm, Jacob Blixt (Emil Jönsson, 63), Filip Ottosson (Passi Prudence, 15), Filip Olsson, Alexander Tkacz (Dennis Olofsson, 83) - Oscar Petersson, Kevin Jensen.