lördag 11 september 2021

Rapp och Blixt sänkte GAIS

Ett svårt skadedrabbat BoIS slet sig till en kämpaseger i hemmamötet mot GAIS i Superettans tjugonde omgång. Två premiärmålskyttar låg bakom 2-1-segern: backen Johan Rapp och nyförvärvet Jacob Blixt.

BoIS kom till spel med hela nio man från A-truppen borta och frågorna har börjat hopa sig.

Sliter fotbollslivet i Superettan extra hårt på spelare som inte spelar på heltid? Tar det trots allt ut sin rätt att inte kunna träna så ofta som proffsklubbarna gör? BoIS-bloggen kan, som nämnts förut, inte minnas ett liknande skadeelände. Nio man borta från A-truppen. Har det någonsin varit så många frånvarande på en gång?

I mötet mot GAIS passade även Billy Magnusson och Max Mölder på att byta målvakt. Amr Kaddoura petades och in mellan stolparna kom Svante Hildeman, som fick göra sin debut i Superettan. Svante gjorde det bra. Han tog de skott han skulle ta och agerade förtroendeingivande i luftspelet.

Johan Rapp gjorde sitt första mål för BoIS.
I matchminut 24 tog randigt ledningen. Filip Ottosson slog en hörna från vänster som Robin Hofsö nickskarvade. Bollen gick förbi samtliga spelare framför mål tills den nådde en fri Johan Rapp vid den bortre stolpen och han hade bara hade att raka in den. 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken vaknade de grönsvarta från Göteborg och kvitterade nästan omgående genom Adam Egnell. Därefter följde en svettig kvart då det var påtagligt att BoIS självförtroende inte är helt på topp. Laget tappade allt eget spel. Ett par byten skulle emellertid ändra på detta.

Jacob Blixt och Viktor Ekblom gjorde entré och plötsligt fick BoIS bättre spets framåt. Viktor Ekblom kunde ha blivit segerskytt när han i den 68:e minuten nickade ett vänsterinlägg från Alexander Tkacz i stolpen. Istället blev det den andre inhopparen, Jacob Blixt, som bara några minuter senare blev matchhjälte.

Efter samspel med Johan Rapp på högerkanten vek Blixt in i planen och avlossade ett otagbart vänsterskott som for in vid vid GAIS-målvaktens högra stolpe. 2-1 till BoIS; ett resultat som stod sig matchen ut, trots att bortalaget trummade på för en kvittering på slutet.

Robin Hofsö slet som ett djur, sin vana trogen, och var tillsammans med Andreas Murbeck och Johan Rapp de som stod ut lite extra i BoIS. Härligt med en seger igen!

Matchfakta: BoIS - GAIS  2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Johan Rapp (24). 1-1, Adam Egnell (48). 2-1, Jacob Blixt (71). Publik: 1 731.

BoIS lag: Svante Hildeman - Johan Rapp, Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K), Alexander Tkacz -  Måns Ekvall (Philip Andersson, 87), Filip Ottosson, Emil Jönsson (Jacob Blixt, 60) - Oscar Petersson (Viktor Ekblom 61), Robin Hofsö (Dennis Olofsson, 90), Kevin Jensen.