lördag 25 september 2021

Krigarseger mot Norrby

Spelet böljade fram och tillbaka, men målchanserna var flest för bortalaget. I slutändan var det dock BoIS som hade den hetaste viljan. Mötet mot Norrby i Superettans toppstrid slutade med en randig hemmaseger, 1-0, sedan Robin Hofsö avgjort i den andra halvleken.

Förra omgångens förlust i Sundsvall gjorde att drömmen om Allsvenskan kändes avlägsen. Men årets Superettan är en märklig serie. Inget lag övertygar fullt ut. Alla vinner mot alla och toppstriden är ett getingbo. Känslan inför matchen mot Norrby var att tre poäng skulle betyda att BoIS är med där uppe igen.


Skadeläget i randigt är fortfarande ansträngt, men nu är åtminstone Linus R Olsson helt återställd. Jämfört med matchen mot Sundsvall var han tillbaka i startelvan liksom Jacob Blixt, som ersatte Emil Jönsson och Måns Ekvall som spelade istället för Sumar Almadjed.


Viktor Wihlstrand och mittbackskollegan 
Andreas Murbeck släppte ingen jävel över bron
i krigarsegern mot Norrby. Foto: Posterlach.
 
Linus stod för BoIS bästa målchans i den första halvleken när han nickade en hörna från Jacob Blixt i ribban. Men även gästerna från Borås hade ett ypperligt läge strax innan halvtid. Svante Hildeman räddade Robin Strömbergs avslut.

En ännu vassare målchans kom precis i inledningen av den andra halvleken när Norrbys måltjuv, Dijan Vukojevic, tog sig loss från sin bevakning innan han avlossade stora bössan strax utanför BoIS straffområde. Bollen gick via Viktor Wihlstrand i en båge över Svante Hildeman innan ribban var i vägen. 

Därefter var det dags för Robin Hofsö. Filip Ottosson slog en passning från egen planhalva över Norrbys mittförsvar. En av backarna missade att nicka undan bollen och Hoffa löpte sig loss innan han slog bollen under den täckande bortamålvakten Anton Cajtoft. 1-0 var ett faktum.


Sedan vidtog trettio långa minuter då Norrby låg på en för en kvittering och BoIS tappade det mesta man hade av eget organiserat spel. Men försvaret var utmärkt och Andreas Murbeck och Viktor Wihlstrand stoppade allt som kom i deras väg. Och var det inte mittbackarna som var i vägen så var Svante Hildeman där som en sista säker utpost. Det räckte. BoIS tog tre mycket viktiga poäng och är nu på allvar med i kampen om Allsvenskan igen.


Jumbolaget Falkenberg väntar i en bortamatch på onsdag. På pappret ser det ut som ett överkomligt motstånd. Men BoIS-bloggen vill hissa en varningens finger. Det är just den sortens matcher som så ofta är förrädiska.


Matchfakta: BoIS -  Norrby IF  1-0 (0-0). Målskytt: 1-0,  Robin Hofsö (59). Publik: 1 636.


BoIS lag: Svante Hildeman - Johan Rapp (Dennis Olofsson, 64), Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand (K), Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 64) -  Måns Ekvall (Philip Andersson, 74), Filip Ottosson, Jacob Blixt (Emil Jönsson, 81) -  Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Oscar Petersson, 65).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar