lördag 29 maj 2021

Fint spel och många chanser, men bara 1-1

Mötet i Superettans åttonde omgång mellan BoIS och gästande Örgryte slutade 1-1. Det var ett resultat som inte speglade vare sig spel eller målchanser. Randigt borde ha vunnit. Men det var en dag när målskyttet inte fungerade.

I första halvlek tryckte BoIS tillbaka Örgryte meddetsamma och redan i den 11:e minuten kunde det ha blivit mål sedan Oscar Peterssons inlägg landat hos Linus R Olsson som mötte med en volley. Rödblå försvarare kom emellan. Minuten senare hade Oscar Petersson själv en ypperlig möjlighet, men även detta tillfälle hann ÖIS:are att täcka skott.

1-0 kom emellertid. Efter 25 minuter dribblade sig Melker Heier in i straffområdet och frispelade Filip Olsson i högerposition. Filip var säkerheten själv när han tänjde sig och sköt in ledningsmålet.

Slarvigt nog slappnade BoIS av en smula efter 1-0 och Örgryte stack upp. Gamle Ailton Almeida gjorde en fin dribbling från vänster när han lurade Viktor Wihlstrand och spelade in framför mål där Daniel Paulson väntade. Denne kvitterade till 1-1. Det var bortalagets första skott på mål.

BoIS repade sig kvickt och skapade flera nya målchanser, vilka borde ha givit utdelning. Filip Olsson hade en frispark precis framför mål som var bra, men bollen smet utanför och på övertid kastade sig Robin Hofsö och Andreas Murbeck fram på samma boll efter en hörna från Jonathan Asp. Murbeck fick till en nick, men Örgrytes målvakt, Fredrik Andersson, räddade.

Ögonblicket därpå hettade till ordentligt. Först hade Oscar Petersson ett friläge, men skottet träffade Anderssons ben. På returen höll sig dock Filip Olsson framme. Fast inte heller denna gång ville bollskrället in. Tappra bortabackar kunde avvärja.

Halvtid följde och man kunde konstatera att randigt spelat mycket bra och borde ha haft ledningen. 7-2 i avslut och 8-0 i hörnor talade sitt tydliga språk. Förhoppningen var självfallet att det skulle lossna i andra halvlek.

Filip Olssons måltorka är över. I matchen mot
Örgryte gjorde han sitt första mål i Superettan.
Riktigt så blev det inte. BoIS fortsatte visserligen att pumpa på och skapade också nya målchanser. Både Linus R Olsson och Oscar Petersson kunde ha tryckt in ett ledningsmål.

Men så hände det som inte fick hända. Plötsligt låg en back i Örgryte på planen och jämrade sig och innan man visste ordet av hade domaren Fredrik Oppong visat ut Robin Hofsö för ruff. (BoIS egen kamera visade att beslutet var helt fel.) Hur som helst, med bara tio man i randigt fick matchen naturligtvis en annan karaktär och spelet jämnades ut.

Örgrytes Anton Andreasson hade ett vasst läge fem minuter före ordinarie matchtids slut som skulle ha kunnat ge göteborgarna segern, men inhopparen Nicklas Nielsen offrade sig och täckte skottet. Frågan är dock om inte Filip Olssons avslutande läge i den 95:e minuten var en ännu hetare chans. Från sin favoritposition ute till vänster tog sig Filip på egen hand igenom ett passivt försvar i Örgryte. Avslutet var värt ett bättre öde, men gick tyvärr strax förbi målvaktens vänstra stolpe.

1-1 var som sagt långtifrån rättvist. Men sådan är fotbollen ibland. Det är bara att ta nya tag.

Matchfakta: BoIS - Örgryte IS  1-1 (1-1). Målskyttar: 1-0, Filip Olsson (25). 1-1, Daniel Paulson (29). Utvisad: Robin Hofsö (69). Publik: 8.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson (Hampus Ferhm, 67), Viktor Wihlstrand, Andreas Murbeck, Jonathan Asp - Sumar Almadjed, Melker Heier (Måns Ekvall, 71), Filip Olsson - Oscar Petersson (Kevin Jensen, 82), Robin Hofsö, Linus R Olsson (Nicklas Nielsen, 82).