söndag 2 maj 2021

1-1, igen!

BoIS fortsätter att kryssa i Superettan. Tredje raka 1-1-matchen kom mot Norrby i Borås.

Linus R Olsson, som byttes in och gjorde mål senast, fick chansen från start istället för Robin Hofsö. Annars var det samma elva som i matchen mot Akropolis.

Nästan omgående hade Norrbys Dijan Vukojevic en möjlighet att ge hemmalaget ledningen, men helt fri framför Amr Kaddoura sköt han över.

BoIS replikerade via en omställning. Filip Olsson förde upp bollen på Norrbys planhalva och passade till Kevin Jensen som skar in från vänster och sköt. Bollen for som en projektil rakt  upp i målvaktens vänstra kryss. Det stod 0-1.

Denna ledning skulle emellertid inte bli långvarig. I den 22:a minuten kvitterade Rasmus Örqvist på nick efter en hörna.

Efter en halvleks spel kändes oavgjort rättvist. Norrby hade mest boll, men de heta lägena uteblev. BoIS försvar övertygade. Ändå formerades backlinjen om i början av den andra halvleken. Dennis Olofsson gick ut och Viktor Wihlstrand kom in. Wihlas tog plats sidan om Andreas Murbeck i mittförsvaret, medan Johan Rapp flyttade ut på Dennis plats som högerförsvarare.

Årets hittills snyggaste strut stod Kevin Jensen för
när han gjorde 1-0. Foto: Nisse Nilsson.
Halvlek nummer två påminde i mångt och mycket om den första. BoIS låg lågt och tillät hemmalaget att anfalla, men trots många hörnor blev det farligt bara ett fåtal tillfällen. Dijan Vukojevic testade Kaddoura med ett skott utifrån; ett skott som Amr räddade och Bubacarr Jobe var nära att hinna fram på ett inspel från högerkanten. Något mer finns inte noterat bland BoIS-bloggens matchanteckningar. BoIS då? Jo, i mitten av halvleken tråcklade sig Oscar Petersson igenom hemmaförsvaret, men i det absolut sista ögonblicket, när han skulle avsluta, hann en back i Norrby att komma emellan. Matchen slutade 1-1.

Objektivt sett så var det här kanske inte någon av de mera publikvänliga matcherna sedan randigt kom tillbaka till Superettan. Men en poäng på bortaplan är man alltid nöjd med, oavsett matchens underhållningsvärde. Nöjd kan man också vara med Andreas Murbecks mittbacksinsats. ”Fyren från Furulund” höll ihop BoIS defensiv föredömligt och var bäst på plan. Det måste vara en besvärlig uppgift att ta ut rätt mittbacksformation nästa match, i synnerhet som Philip Andersson är redo för spel igen. Kanske kan en del av lösningen vara att använda Johan Rapp som högerback, precis som i den andra halvleken. Johan håller även som ytterförsvarare.

Om defensiven var utmärkt var det lite si och så med anfallsspelet. Linus R Olsson är BoIS mest pålitlige målskytt, men är inte hundraprocentig som center, utan kommer bäst till sin rätt när han skär in från vänsterkanten. Kevin Jensen var bra i första halvlek och gjorde ett klassmål, men i den andra var han osynlig.

Erik Pärsson och Nicklas Nielsen är förstås önskade. Flera alternativ framåt är nödvändiga när anfallsspelet går i stå.

Matchfakta: Norrby IF - BoIS 1-1 (1-1). Målskyttar: 0-1, Kevin Jensen (12). 1-1, Rasmus Örqvist (23) Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson (Viktor Wihlstrand, 51), Johan Rapp, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Måns Ekvall, 66), Filip Olsson - Oscar Petersson, Linus R Olsson (Robin Hofsö, 90), Kevin Jensen.