söndag 25 april 2021

Oavgjort efter skyttekungens premiärmål

De två senaste årens skyttekung, Linus R Olsson, slog till med ett volleyskott och ordnade 1-1 i BoIS hemmamatch mot Akropolis. Efter tre spelade omgångar i Superettan är randigt ännu obesegrade.

Försäsongen var skadefylld för Linus R Olsson. Redan i premiärmatchen mot Mjällby fick han utgå med en vadskada. Det innebar bland annat att han missade hela cupspelet. Några mål har det inte heller blivit. Men att Linus var tillbaka med besked kunde man se redan i veckan i U21-matchen mot Helsingborgs IF (då han stod för ett elegant mål). 

Det dröjde bara tre minuter efter inhoppet i matchminut 68 innan det var dags för Linus premiärstrut i årets Superettan. Filip Ottosson slog ett inlägg in i straffområdet som en försvarare i Akropolis nickade undan, men inte bättre än att bollen gick ut till Olsson som på måltjuvsvis drämde till på volley. Avslutet slank in till höger om John Alvbåge i Akropolis mål.

Sett till matchen som helhet var resultatet rättvist. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade målchanser då de kunde ha avgjort. Möjligen var Akropolis det något bättre laget i andra halvlek, men BoIS kämpade tappert och ska absolut inte be om ursäkt för poängen.

En skyttekungs återkomst. Linus R Olsson
gjorde sitt första A-lagsmål för året och
ordnade en poäng till BoIS. Foto: Nisse Nilsson.
Efter ett par mindre lyckade insatser var Filip Olsson (utsedd till kapten för dagen) på spelhumör igen. Särskilt i den första halvleken fick han löpa in i de ytor då hans spel fungerar som bäst. Till sin fördel var också Kevin Jensen samt ovan nämnde Linus R Olsson, när han byttes in. 

Något som brukar hålla svensk toppklass i Landskrona är gräsmattan. De senaste åren har den varit magnifik. Dock inte denna vår. Det var många herrans år sedan som underlaget var så svårbemästrat.


Åtta (!) framlottade årskortsinnehavare bevistade tillställningen, men jag skulle tro att de kände sig ganska ensamma på läktarna. Visst skulle man, utan att på något sätt bidra till ökad smittspridning, kunna ta in åtminstone ett par hundra åskådare. Beklagligt nog verkar det dock saknas en förståelse för fotbollens speciella villkor hos den svenska Folkhälsomyndigheten.



Matchfakta: BoIS - Akropolis IF 1-1 (0-0). Målskyttar: 0-1, Marcus Burman (61). 1-1, Linus R Olsson (71) Publik: 8.


BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson (Hampus Ferhm, 68), Johan Rapp, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Passi Prudence, 87), Filip Olsson - Oscar Petersson (Linus R Olsson, 68), Robin Hofsö (Melker Heier, 77), Kevin Jensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar