tisdag 18 maj 2021

2-1-seger efter en skön vändning sista kvarten

Randigts härliga inledning av Superettan håller i sig. I hemmamatchen mot fjolårets allsvenskar, Falkenbergs FF, kom BoIS i underläge tidigt i andra halvlek, men vände på steken och vann till sist välförtjänt med 2-1 efter mål av Alexander Tkacz och Linus R Olsson.

Halvlek nummer ett: Spelet var jämnt med få målchanser. Viktor Wihlstrand hade ett kalasläge när han alldeles ensam tilläts pricknicka framför Viktor Noring i bortamålet. Men siktet var inte det bästa, så Noring räddade. Falkenberg skapade ingenting. Jo, en halvchans när Christoffer Carlsson sköt på täckande BoISare i halvlekens slutskede.

Halvlek nummer två: De ännu inte uppdruckna pauskaffet hamnade i vrångstrupen när Andreas Murbeck rev ner Adam Bergmark Wiberg inne i straffområdet i matchminut 47. Den forne BoISaren, Christoffer Carlsson, placerade straffen till höger om Amr Kaddoura och så stod det 0-1. Typiskt! De gulklädda hallänningarna hade fram till dess inte haft ett enda skott på mål.

Alexander Tkacz stod för kvitteringsmålet när
BoIS besegrade Falkenberg. Foto: Ulf Bjarke.
Sedan fick BoIS upp ångan. Robin Hofsö och Jonathan Asp byttes in och anfallsspelet gavs en annan tyngd. Strax efter sitt inhopp slog Asp ett perfekt inlägg från höger och Alexander Tkacz löpte sig fri centralt. Men i avslutningsögonblicket fick han inte riktigt till det. Nicken gick utanför. Alexander skulle dock ta revansch på sig själv.  I matchminut 77 spelade Filip Olsson in bollen från vänster till en centralt placerad Linus R Olsson som i sin tur släppte vidare till just Tkacz. Han gjorde inget misstag och det var kvitterat.

Nu var Falkenberg i brygga och BoIS malde på för ett segermål. Sex minuter efter kvitteringen kunde Robin Hofsö ha blivit matchhjälte, men han hann inte fram för att avsluta. Avgörandet lät dock inte vänta på sig. I den 85:e minuten drog Linus R Olsson upp ett anfall från vänster. Filip Olsson tog en femtiometerslöpning ännu längre ut på vänsterkanten. Linus släppte bollen till Filip som tog sig runt en bortaförsvarare innan han spelade in bollen i straffområdet. Där räddade Viktor Noring, men inte bättre än att returen gick ut till Linus R som kunde raka in segermålet. 2-1 till BoIS.

En 2-1-seger således efter en skön vändning. Efter en sådan här seger, där randigt visade ett sjusärdeles driv och en riktigt finsk sisu, vill man ge beröm till precis alla. Sumar var bra, Olssonpågarna utmärkta och Hoffa, Heier och Asp gav laget den energi som behövdes efter 0-1-underläget. Till yttermera visso måste tränarparet Billy & Max få ett fång rosor för en exakt matchcoachning.

Kors i taket! Vi ligger tvåa i Superettan och har ännu inte förlorat. Underbart BoIS!

Matchfakta: BoIS - Falkenbergs FF 2-1 (0-0). Målskyttar: 0-1, Christoffer Carlsson (49). 1-1, Alexander Tkacz (77). 2-1, Linus R Olsson (85). Publik: 8.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Hampus Ferhm (Jonathan Asp, 58), Viktor Wihlstrand, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Melker Heier, 69), Filip Olsson (Måns Ekvall, 88) - Oscar Petersson (Robin Hofsö, 58), Linus R Olsson (Philip Andersson, 88), Kevin Jensen.