lördag 8 maj 2021

Vinst mot Eskilstuna och femte raka utan förlust

Efter en mindre lyckad första halvlek i hemmamötet mot Eskilstuna kom Landskrona BoIS ut med en helt annan energi efter paus. Det räckte för att man så småningom skulle bärga den andra trepoängaren i årets Superettan. Segermålet, 1-0, kom i den 77:e minuten och gjordes av Linus R Olsson.

Hampus Ferhm och Viktor Wihlstrand tog plats från start i randigts fyrbackslinje. Måns Ekvall ersatte avstängde Sumar Almadjed på mittfältet. I övrigt var det samma uppställning som i förra omgången när BoIS mötte Norrby.

Bortalaget, svårspelade Eskilstuna, var precis så tunga som man hade anat. I den första halvleken hade BoIS svårt att etablera ett eget spel. Inte heller skapades det några vassa målchanser. Hampus Ferhm och Oscar Petersson höll sig framme, men avsluten träffade inte mål. Det såg uddlöst ut och i halvtidsvilan satt man och funderade på om Billy Magnusson hade några ess i rockärmen för att förändra matchbilden.

Kanske räckte det med några sanningsord. För när de sista fyrtiofem minuterna drog igång var det en helt annan intensitet över BoIS presspel. Laget kom fram längs båda kanterna (inte bara den högra som innan paus) och Filip Olsson, som varit i det närmaste osynlig i första halvlek, kom äntligen loss med sina patenterade djupledslöpningar. Eskilstuna började tryckas tillbaka.

I den 53:e minuten slog Alexander Tkacz ett precist inlägg från sin vänsterkant som Linus R Olsson, trängd av en bortaförsvarare, mötte med pannan. Men Eskilstunas målvakt, Joshua Wicks, kunde rädda. Nästa gång Linus R Olsson på allvar höll sig framme var Wicks emellertid chanslös.

Linus R Olsson börjar bli varm i kläderna. I matchen
mot Eskilstuna avgjorde han efter ett vackert anfall iscensatt
av Viktor Wihlstrand. Foto: Lola Nilsson.
Upprinnelsen till segermålet var ett elegant uppspel från Viktor Wihlstrand. Med en distinkt yttersida fann han Filip Olsson i vänsterytterposition. Filip spelade in bollen till skyttekung Olsson i straffområdet och Linus tog emot och pricksköt 1-0 i bortamålvaktens högra hörn.

Sista kvarten tryckte Eskilstuna på för en kvittering, men BoIS höll undan och är nu, fem omgångar in i serien, fortfarande obesegrade. Det är över förväntan.

Värt att notera är att Philip Andersson byttes in i matchens slutskede. Det var hans första A-lagsframträdande sedan matchen mot Skövde i början av oktober. Vi får hoppas att hans skadeelände äntligen är över.

Matchfakta: BoIS - Athletic Eskilstuna 1-0 (0-0). Målskytt: 1-0, Linus R Olsson (77). Publik: 8.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Hampus Ferhm (Johan Rapp, 89), Viktor Wihlstrand, Andreas Murbeck, Alexander Tkacz - Måns Ekvall (Philip Andersson, 82), Filip Ottosson (Passi Prudence, 82), Filip Olsson - Oscar Petersson (Melker Heier, 65), Linus R Olsson, Kevin Jensen (Robin Hofsö, 65).