tisdag 8 juni 2021

Årets första bortaseger!

Var det säsongens hittills bästa insats? Ja, förmodligen. Med spelare som Filip Olsson, Linus R Olsson, Måns Ekvall och Robin Hofsö utanför truppen trodde man på förhand att det skulle bli en mycket besvärlig uppgift att ta sig an GAIS på bortaplan i Göteborg. Men randigt skötte det hela galant och avgick till sist med segern. Nicklas Nielsen, Melker Heier och Filip Ottosson stod för målskyttet i 1-3-viktorian.

Under över alla under! Man kan spela fotboll utan
korsband och göra det med bravur. Nicklas Nielsen är
ett levande bevis på det. I mötet mot GAIS inledde han BoIS
målskytte. Foto: Nisse Nilsson.
Efter många om och men - och minst sju sorger och åtta bedrövelser - blev det fotboll för fler än de närmast sörjande igen. På Gamla Ullevi hade femhundra ystra GAIS-supportrar mött upp för att heja fram sitt lag. Men det hade de väldigt lite för. Landskrona BoIS, för dagen iklädda det nya ljusblå-svarta bortastället à la Uruguay, stod för motståndet och randigt var på spelhumör.

Redan efter en dryg kvart rasslade det till i GAIS-buren. Comeback-kungen, Nicklas Nielsen, skruvade en frispark över den grönsvarta försvarsmuren och 0-1 var ett faktum. Det tål att upprepas hur många gånger som helst. Vilken makalös resa Nicklas har gjort efter alla hårda skadeår! Nu, äntligen, fick han göra sitt första mål i Superettan - på elva år.

Första halveks inledande halva gick i BoIS favör, men GAIS kom in matchen efter

ledningsmålet. Målchanser var det dock klent med. Randigt ledde rättvist efter de första fyrtiofem minuterna.

Alldeles precis i början av den andra halvleken var hemmalaget nära att kvittera när Johan Andersson i ett bra läge sköt strax utanför Amr Kaddouras vänstra stolpe. Där hade Kaddo änglavakt! Å andra sidan kunde Nicklas Nielsen ha blivit tvåmålsskytt när han nickade Jonathan Asps välavvägda inlägg just utanför några minuter därpå.

0-2 skulle istället komma från Melker Heier. En GAIS-försvarare rensade undan bollen efter ett BoIS-anfall. Utanför straffområdet väntade Heier som tog hand om den och i bara farten fintade bort en GAIS:are innan han hittade en lucka. Där drog han till och skottet satt perfekt invid hemmalagets målvakts högra stolpe.

Av bara farten kunde Sumar Almadjed och Melker Heier (än en gång) ha utökat randigts ledning.

Men istället blev matchens slutskede en forcering av Makrillarna. En ribbträff först från Adnan Maric innan reduceringsmålet kom av Adam Egnell sedan Amr Kaddoura inte riktigt lyckats med en utboxning. Då var det tre minuter kvar av matchen plus tilläggstid. GAIS publik vädrade morgonluft. Men anstormningen kom av sig. På övertid kontrade BoIS och nyinbytte Erik Pärsson spelade fram till en fri Filip Ottosson som lugnt chippade bollen över GAIS målvakt. Segern var i hamn. Magnifikt!

Som sagts här ovan. Det här segern kan ha varit årets prestation så här långt. Det fungerar alltså även utan nyckelspelare som Filip Olsson och Linus R Olsson. Billys BoIS vinner ändå.

Matchfakta: GAIS - BoIS 1-3 (0-1). Målskyttar: 0-1, Nicklas Nielsen (16). 0-2, Melker Heier (51). 1-2 Adam Egnell (87). 1-3, Filip Ottosson (90+4) Publik: 500.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson (Alexander Tkacz, 74), Andreas Murbeck, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp - Sumar Almadjed, Filip Ottosson, Melker Heier - Oscar Petersson (Passi Prudence, 82), Nicklas Nielsen (Erik Pärsson, 65), Kevin Jensen.