lördag 19 juni 2021

Seger i Stockholm - BoIS befäste serieledningen

BoIS går till sommarvila som serieledare i Superettan efter klara 0-3 borta mot Vasalund. Mittbacken Viktor Wihlstrand, två gånger om, samt Filip Ottosson, på straff, stod för matchens mål.

I Superettans elfte omgång ställdes randigt mot Stockholmslaget Vasalund. Det var ett möte som på förhand kändes ovisst. Hur skulle BoIS tackla spelet på konstgräs? Hur skulle det fungera i trettiogradig sommarhetta? BoIS-bloggen hade sina dubier. Den minnesgode kan säkert erinra sig fjolårets magplask mot Linköping borta under en liknande värmebölja som nu. Dessutom brukar det vara en sporre att möta ett lag som leder serien. Vasalund hade allt att vinna.

Men alla dessa tvivel kom på skam. Landskrona BoIS anno 2021 är för närvarande på toppen av vågornas svall. Det rullar bara på.

Redan i den sjunde minuten fixade Melker Heier en straff. Denna placerade Filip Ottosson säkert till höger om målvakten. 0-1 alltså och en perfekt inledning av matchen. Därefter kunde BoIS sjunka lagom lågt på egen planhalva och kontrollera tillställningen efter behag.

Vid halvlekens mitt sträckte Andreas Murbeck baksidan av låret och fick utgå. Han ersattes av Johan Rapp som skötte sig föredömligt.

I matchminut 28 signalerade domaren för straff för hemmalaget och det kändes som om han fått en smärre släng av solsting. En spelare i Vasalund snavade på sig själv i straffområdet, vilket linjemannen som tur var observerade. Ingen straff således och det var ju skönt. BoIS har fått för många konstiga domslut emot sig på sistone.

Efter en halvtimme rann Robin Hofsö igenom efter en fin genomskärare av Filip Ottosson, men hemmamålvakten räddade. Även Amr Kaddoura fick glänsa när han reflexräddade ett volleyskott från Denni Avdic.  I slutet av halvleken tog Vasalund över mer och mer av spelet, men den farligaste chansen hade randigt. Strax innan paus prickade Sumar Almadjed stolpen.

Den här mannens skalle är inte att leka med.
BoIS ställföreträdande lagkapten Viktor Wihlstrand
knoppade in två hörnor mot Vasalund.
I mitten av den andra halvleken punkterade BoIS matchen. En perfekt avvägd hörna från vänster slagen av Alexander Tkacz hittade Viktor Wihlstrands blonda kalufs och 0-2 var ett faktum.

I matchminut 73 stod Amr Kaddoura  för ännu en svettig räddning när Vasalunds Mai Traore från nära håll höll på reducera randigts ledning. Men närmare än så kom inte hemmalaget. Istället svarade herrarna Tkacz och Wihlstrand för ännu ett hörnmål. För omväxlings skull valde Alexander att lägga hörnan från höger detta tillfälle. Och Wihlas överlistade målvakten även denna gång.

Betyg efter matchen? Nej, det blir inga. BoIS-bloggen nöjer sig med att konstatera att detta randiga lag är ett fullfjädrat kollektiv. Alla jobbar tillsammans och gör varandra bra. Och alla vet exakt i vilken roll de ska agera ute på planen. Det kan bära långt. Men hur långt vågar man inte sia om. Låt oss först njuta av en sommar som Superettans serieledare. Heja BoIS!

Matchfakta: Vasalunds IF - BoIS 0-3 (0-1). Målskyttar: 0-1, Filip Ottosson (7). 0-2, Viktor Wihlstrand (67). 0-3, Viktor Wihlstrand (81). Publik: 147.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Andreas Murbeck (Johan Rapp, 24), Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Passi Prudence, 58), Filip Olsson (Måns Ekvall, 77) - Oscar Petersson (Jonathan Asp, 77), Robin Hofsö, Melker Heier (Kevin Jensen, 58).