onsdag 9 december 2020

Övertygande kvaltriumf

BoIS skaffade sig ett perfekt utgångsläge inför kvalreturen mot Dalkurd på söndag. I hemmamötet på IP vann di randige med 2-0 efter mål av Linus R Olsson och Oscar Petersson.

Inledningen såg nervös ut från BoIS sida. Snedträffar, felpassningar och darriga uppspel. Men det blev snabbt bättre.

Kevin Jensen stod för matchens första målchans när han provade lyckan med ett skott strax utanför Dalkurds straffområde i den 6:e minuten. Bortalagets målvakt, Filip Anger, räddade. Filip Olsson - som precis som Jensen gjorde en strålande match - drog på för kung och fosterland via en frispark efter knappa 20 minuter. Skottet gick mitt på Dalkurds målvakt, som inte lyckades hålla bollen, men Måns Ekvall

hann inte fram på returen.

Fem minuter senare började det hetta till på allvar. Oscar Petersson - en annan av matchens förgrundsgestalter  - satte sig själv i läge centralt, men hans avslut var mindre bra och Dalkurds målvakt räddade ännu en gång. Det blev dock hörna; en hörna som Jonathan Asp gick ut att för att ta. Och som alla BoISare vet är Jonathan fenomenalt duktig på just hörnor och frisparkar. Det visade sig även denna gång. En perfekt lyra in mot mål och poff, så satte Linus R Olsson skallen till. Det var 1-0.

Efter målet hade Kevin Jensen ett par bra lägen att göra 2-0, men det ville sig inte. Det gjorde det inte heller för Dalkurd som hade en trippelchans tio minuter före paus. Där hade Philip Mårtensson och hela BoIS-försvaret änglavakt.

I andra halvlek fick randigt en utmärkt start. I den 51:a minuten tog sig Alexander Tkacz fram på vänsterkanten och slog ett inlägg in mot Linus R Olsson i straffområdet. Bollen studsade ut till en välplacerad Oscar Petersson som distinkt sköt 2-0.

Linus R Olsson gjorde det ena av BoIS två
 mål i kvalsegern mot Dalkurd. Nu är randigt med
ena benet i Superettan. Foto: Nisse Nilsson.
Småningom tog Dalkurd över mer och mer av spelet, medan BoIS försvarade sin ledning. Uppsalalaget lyckades dock inte betvinga ett ihärdigt kämpande hemmaförsvar, utan BoIS höll undan fram till slutsignalen. Faktum är att randigt var närmare 3-0 än gästerna var 2-1. Filip Olsson och Kevin Jensen låg och lurpassade mest hela tiden och kunde mycket väl  - via vassa omställningar - ha punkterat kvalet definitivt. Dalkurds Arash Motaraghebjafarpour tappade humöret i matchens slutskede och drog på sig sitt andra gula kort när han stoppade en kontrande Kevin Jensen. Det spillde över på Dalkurds tränarbänk och ett smärre gruff avslutade tillställningen.

- Vi gör en bra match. Vi vinner välförtjänt, sa en nöjd Jonathan Asp i en segerintervju efter matchen.

Det är bara att hålla med. Nu gäller det att hålla fokus i returen också. Superettan är nära.

Kvalfakta:  BoIS - Dalkurd FF 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (25). 2-0, Oscar Petersson (51). Utvisad: Arash Motaraghebjafarpour (90). Publik: 8.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson, Jonathan Asp, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz  -  Måns Ekvall, Sumar Almadjed (Passi Prudence, 46), Filip Olsson - Kevin Jensen, Linus R Olsson (Robin Hofsö, 79), Oscar Petersson (Nicklas Nielsen, 84).