lördag 28 november 2020

Seger - i väntan på kvalet

14 seriematcher har det blivit för William Kvist
i Divison 1 Södra år 2020. Han har gjort tre mål.

Omgång 30 och årets sista seriematch. BoIS tog emot nedflyttningsklara Motala på hemmaplan och vann med 2-0, trots att man mönstrade en reservbetonad uppställning. Målen gjordes av Måns Ekvall (hans första för säsongen) och inhopparen William Kvist.

Det var en match som inte betydde något, som bara skulle spelas av. Just därför kändes det extra förargligt att få se Kevin Jensen ligga och vrida sig i smärtor redan efter fem minuters spel. Kevin skadade sitt ena knä så illa att han fick utgå. Men enligt rapporter på lördagskvällen ska det inte vara någon allvarlig skada. Låt oss hoppas att han hinner bli återställd till kvalet.

Matchen i övrigt var händelsefattig. Vikarierande målvakten Calle Lindell behövde inte göra en enda räddning på hela första halvlek. Men inte heller BoIS skapade särskilt mycket (fastän man hade bollen och kontrollerade spelet). Första gången som det hettade till framför mål var i den 19:e minuten då Nicklas Nielsen sköt en frispark som Motalas målvakt räddade. Strax innan halvtid fick han en frisparkschans till. Denna gång sköt Nielsen i stolpen, men bollen studsade via Motalas målvakts ben till en fri Måns Ekvall som bredsidade in returen.

Andra halvlek blev något bättre än den första och målchanserna fler. Årets interne skytteligavinnare, Linus R Olsson, hade exempelvis ett bra skott när han vek av in i planen från sin vänsterposition och drog på. Oliver Bergman i bortamålet, räddade till hörna. Även Filip Olsson provade skottlyckan, men hans projektil gick över. Det skulle dröja ända till den 86:e minutan innan randigt kunde utöka ledningen. Melker Heier passade fram bollen till Linus R Olsson som frispelade William Kvist med en skarvning. Kvist sköt 2-0.

Som nämnts inledningsvis var det här en tillställning utan någon som helst betydelse. Ändå ska just Melker Heier ha beröm. I sin första seriematch från start passade han på att visa att han har mycket boll i sig. Det ska bli spännande att följa Melkers utveckling nästa säsong. Beröm även till målskytten William Kvist, som har fått alldeles för lite speltid det här året sett till hur effektiv han är framför mål.

Nu ser vi fram emot kvalet, men vilka BoIS får möta avgörs först i den sista omgången av Superettan. BoIS-bloggen vill helst slippa GAIS och Örgryte.

Matchfakta:  BoIS - Motala AIF 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Måns Ekvall (45). 2-0, William Kvist (86). Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell - Dennis Olofsson, Jonathan Asp, Johan Rapp, Alexander Tkacz (Alec Brandt Erlandsson, 88) - Måns Ekvall, Melker Heier, Filip Olsson (Emil Jönsson, 70) - Kevin Jensen (William Kvist, 8), Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 46), Linus R Olsson (Hampus Ferhm, 88).