söndag 15 november 2020

Oavgjort i rafflande seriefinal

Seriefinalen mellan Värnamo och BoIS slutade 0-0. Men sett till målchanserna var det långt ifrån en typisk 0-0-match. Hemmalaget hade många avslut som kunde ha resulterat, men även randigt stack upp flera tillfällen och både Oscar Petersson och Kevin Jensen hade avslut i stolpen.

I Philip Anderssons och Patrick Nwadikes
skadefrånvaro vikarierade Måns Ekvall som mittback.
Det skötte han utmärkt. Foto: Nisse Nilsson
I mötet på Finnvedsvallen på söndagskvällen började hemmalaget bäst och hade ett flertal chanser att ta ledningen, men BoIS-målvakten Philip Mårtensson storspelade. En halvtimme in i matchen kom Filip Olsson fram på högerkanten och spelade in bollen till Oscar Petersson framför mål. Oscars avslut träffade en försvarare i Värnamo och sedan i insidan av stolpen.

Ett hårt kämpande BoIS bytte ut en mindre lyckad Passi Prudence i halvlek. In kom Robin Hofsö.

Det betydde att Oscar Petersson tog steget ner på mittfältet, medan Robin placerades som center. Matchbilden förändrades dock inte nämnvärt. Spelet böljade fram och tillbaka och hemmalaget vaskade fram flera vassa lägen som kunde ha resulterat.

BoIS absolut största målmöjlighet kom i den 54:e minuten. Oscar Petersson i högerposition slog en crossboll tvärs över planen till en framstormande Alexander Tkacz på vänsterkanten. Han passade in bollen centralt där Kevin Jensen mötte med vänsterfoten. Dessvärre för BoIS del tog dock bollen i stolpen. Två minuter innan ordinarie matchtids slut fick randigt frispark strax utanför Värnamos straffområde. Det var ett ypperligt läge för frisparksspecialisten Filip Olsson. Men denna gång fick han inte till skottet, utan träffade olyckligt nog en egen spelare istället.

Bonuschansen att glida upp jämsides med Värnamo i Division 1 Södras serietopp gick i och med det oavgjorda resultatet i stöpet. Med två omgångar kvar skiljer det fortfarande tre poäng mellan lagen. Värnamo har dock betydligt bättre målskillnad. Det ska alltså mycket till för att smålänningarna ska tappa sitt försprång. För BoIS vidkommande innebar poängen på Finnvedsvallen att kvalplatsen nu definitivt är klar. Men i denna stund känns det som en klen tröst. Vi var nära, men en möjlighet gled oss ur händerna.

Matchfakta:  Värnamo - BoIS 0-0. Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Jonathan Asp (Dennis Olofsson, 70), Viktor Wihlstrand, Måns Ekvall, Alexander Tkacz  -  Passi Prudence (Robin Hofsö, 45), Sumar Almadjed, Filip Olsson - Kevin Jensen, Linus R Olsson, Oscar Petersson.