lördag 21 november 2020

BoIS klart för kval efter förlust i Huskvarna

Möjligheten att vinna Division 1 Södra  - och därmed gå upp direkt i Superettan - försvann all världens väg när BoIS uddamålsförlorade mot Assyriska Turabdin i Huskvarna. Randigt får nu inrikta sig på ännu ett ovisst kvalspel.

Den egendomliga coronasäsongen 2020 tog sig slutligen själva sjukdomen in i BoIS spelartrupp. Tre spelare fick stanna kvar hemma i Skåne när randigt tog bussen upp genom de småländska skogarna för ett möte mot kvarterslaget Assyriska Turabdin i Huskvarna. Sjukfrånvaron ställde till det i fyrbackslinjen. Med tre mittbackar borta (Nwadike, Andersson och Wihlstrand) fick mittfältaren Måns Ekvall fortsatt förtroende tillsammans med nye partnern Johan Rapp. Inget ont om Måns och Johan, men det här var inte mittförsvaret man hade önskat sig innan säsongen. I anfallet återkom Nicklas Nielsen efter sin hjärnskakning. Han ersatte Oscar Petersson.

Första halvlek var inte bra, även om BoIS öppnade hyfsat. I den 10:e minuten tog sig Kevin Jensen fram längs högerkanten och spelade in bollen i mitten där Nicklas Nielsen inte riktigt fick till avslutet. Assyriska Turabdins första farlighet kom efter en kvart sedan Filip Olsson slagit en slarvig passning in mot det egna straffområdet. Chansen rann dock ut i sanden. Nästa gång det hettade till var när Nicklas Nielsen fick iväg ett välriktat skott i den 24:e minuten, men Assyriska Turabdins burväktare Pontus Laine Jansson räddade.

En dryg halvtimme in i matchen tog hemmalaget ledningen efter en snabb omställning. En frispelad Anton Thorsson i högerposition kunde överlista Philip Mårtensson i BoIS mål.

I halvlek utgick Passi Prudence och in kom Melker Heier. Den sistnämnde gjorde ett piggt inhopp.

Redan efter några få minuter satte han sig själv i läge i Assyriska Turabdins straffområde, men typiskt nog tog hans avslut i stolpens insida. Dessförinnan hade NickIas Nielsen bränt en jättechans. I det här läget av matchen hade BoIS taggat till och tagit över spelet helt och hållet. En kvittering hängde i luften. Det skulle inte dröja länge innan den kom.

I den 68:e minuten drog Filip Olsson iväg ett lågt vänsterskott strax utanför Assyriska Turabdins straffområde som slank in vid målvaktens vänstra stolpe. Därefter ångade randigt på för ett segermål. Men istället replikerade hemmalaget genom Midhad Jukovic. 2-1 blev också slutresultatet, trots att BoIS borde ha fått in en kvittering i matchens slutskede. Både Linus R Olsson och Robin Hofsö hade möjligheter, men det ville sig inte. 13-5 i avslut och 10-4 i hörnor. Vad hjälpte det när inte bolluslingen ville in?

Melker Heier stod för sin hittills bästa halvlek
i BoIS och var en hårsmån från att bli
målskytt. Foto: Nisse Nilsson.
Bäst för dagen i randigt var Filip Olsson. Han rev upp stora hål i motståndarförsvaret med sin rörlighet och sitt driv framåt. Ingen skugga ska heller falla på det vikarierande mittbacksparet. Det var oförmågan framför mål som fällde BoIS, inget annat.

Matchfakta:  Assyriska Turabdin - BoIS 2-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Anton Thorsson (32). 1-1, Filip Olsson (68). 2-1, Midhad Jukovic (82). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Jonathan Asp (Dennis Olofsson, 62), Johan Rapp (Hampus Ferhm, 86), Måns Ekvall, Alexander Tkacz  -  Passi Prudence (Melker Heier, 46), Sumar Almadjed, Filip Olsson - Kevin Jensen, Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 62), Linus R Olsson.