4-2 mot Linköping - BoIS har fått vittring på seriesegern

Fyra mål har det blivit hittills för Viktor Wihlstrand
i årets Divison 1 Södra. I matchen mot Linköping
nickade han in en hörna. Foto: Nisse Nilsson.

Tätstriden i Division 1 Södra hårdnar. På IP under lördagen besegrade BoIS Linköping City med 4-2, medan serieledarna Värnamo förlorade mot Utsikten i Göteborg. Det innebär att randigt i allra högsta grad är med i kampen om seriesegern igen. Det är nu bara tre poäng upp till Värnamo.

I somras förlorade BoIS mot Linköping på bortaplan. Kanske var det årets svagaste insats. Då kändes det som om drömmen om att vinna serien var över. Men mycket har hänt sedan dess och precis som under fjolåret har randigt åstadkommit en strålande höstsäsong. Åtta segrar i de tio senaste seriematcherna ger syn för sägen.

I hemmamötet mot Linköping small det omedelbart. Redan i den 8:e minuten tog sig Alexander Tkacz fram på vänsterkanten. Han slog ett inlägg som Nicklas Nielsen slängnickade in i målvaktens vänstra hörn. Det kan ha varit årets vackraste mål på Landskrona IP. 2-0 följde kort därefter när Jonathan Asp slog en hörna som Viktor Wihlstrand nådde högst på. När Filip Olsson småningom gjorde 3-0 trodde man att tillställningen var avgjord. Men gästerna från Östergötland tog sig tillbaka in i matchen igen. Först genom en reducering till 3-1 strax innan halvlek och sedan via ett andra mål på straff sedan Alexander Tkacz hakat upp en motståndare.  Alla BoISare kunde dock pusta när Kevin Jensen definitivt stängde butiken med ett mål mellan benen på Linköpings målvakt fem minuter innan ordinarie matchtids slut.

Tyvärr fick både Patrick Nwadike och mirakelmannen Nicklas Nielsen utgå efter skador. Vi håller tummarna för att de har hunnit kurera sig till nästa helg. Då är det dags för seriefinal på Finnvedsvallen i Värnamo; en godbit att se fram emot i coronarusket.

Matchfakta:  BoIS - FC Linköping City 4-2 (3-1). Målskyttar: 1-0, Nicklas Nielsen (8). 2-0, Viktor Wihlstrand (11). 3-0, Filip Olsson (36). 3-1, Dmitrij Zjuravlev (40). 3-2, Christian Moses (67). 4-2, Kevin Jensen (86). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Jonathan Asp, Patrick Nwadike (Johan Rapp, 44), Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz  -  Passi Prudence (Måns Ekvall, 87), Sumar Almadjed, Filip Olsson - Kevin Jensen, Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 52), Oscar Petersson.