söndag 13 december 2020

Lycklig Lucia - BoIS tillbaka i Superettan!

Pandemiåret 2020, alla fotbollssupportrars skitår nummer ett, slutade trots allt i dur. Efter 1-1 i Uppsala i den andra kvalmatchen mot Dalkurd är BoIS tillbaka i Superettan igen. Det känns ljuvligt.

Kval är antingen himmel eller helvete, glädje eller förtvivlan. I fjol stupade BoIS på mållinjen. Det var bittert. Och när man bänkade sig framför sändningen denna luciaeftermiddag var det sådana tankar som dök upp. Inte ett år till som förlorare, absolut inte ett år till!

Nästan hela första halvlek hade BoIS koll på tillställningen. Spelet var jämnt och båda lagen hade målchanser. Närmast ett randigt mål var Linus R Olsson som på en framspelning från Filip Olsson  kom fri med målvakten i Dalkurd. I själva avslutningsögonblicket blev Linus dock hårt trängd av en hemmaförsvarare, så skottet blev lamt. Målvakten kunde rädda.

Efter en halvtimme borde Dalkurds redan varnade Irfan Jasarevic ha blivit utvisad. I ett omställningsläge tog han händerna till hjälp för att stoppa Linus R Olsson, men domaren valde att blunda.

Filip Olsson gör 1-1. Skärmdump
 från Sportexpressens sändning.
Sista minuterna innan halvlek tryckte Dalkurd på och BoIS började få allt svårare att etablera ett eget spel. Matchbilden fortsatte på samma vis i andra halvlek och i den 47:e minuten kom ledningsmålet genom Samuel Holm. Där och då kändes det som om allt höll på att gå åt fanders. Stärkta av ledningen tog hemmalaget över helt och hållet och det osade katt framför Philip Mårtensson mer än en gång. Men BoIS höll emot och efter hand bedarrade anfallsstormen.

I den 80:e minuten kom målet som kommer att bli en BoIS- klassiker. Måns Ekvall rensade undan bollen efter ett Dalkurdanfall. Den nådde så småningom Kevin Jensen som drog iväg mot motståndarmålet med expressfart. Med honom löpte Filip Olsson. Strax utanför straffområdet passade Kevin till Filip och han avancerade några meter innan han placerade bollen mellan benen på Filip Anger i hemmamålet. Det blev 1-1 och BoIS var i sjunde himlen!

Ett stort grattis till alla spelare som medverkat i återtåget till fotbollseliten och ett stort grattis till Billy Magnusson och Max Mölder som lyckats bygga ett lag där alla har kul tillsammans och drar åt samma håll. Det här gjorde ni förbannat bra.

Randigt jubel efter slutsignalen.
Skärmdump från Sportexpressens sändning.
Kvalfakta:  Dalkurd FF - BoIS 1-1 (0-0). Målskyttar: 1-0, Samuel Leach Holm (46). 1-1, Filip Olsson (80). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson, Jonathan Asp, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz  -  Måns Ekvall, Sumar Almadjed (Passi Prudence, 59), Filip Olsson - Kevin Jensen (Johan Rapp, 89), Linus R Olsson (Nicklas Nielsen, 92), Oscar Petersson (Robin Hofsö, 59).