lördag 27 juni 2020

Kalldusch i sommarhettan

Ett helt år utan förlustmatcher i Divison 1 Södra tog sin ände på lördagen när Värnamo gästade ett soligt Landskrona IP. Smålandslaget besegrade BoIS med hela 1-4 efter en stark slutforcering i den andra halvleken.
De första fyrtiofem minuterna hade BoIS kontroll över spelet och skapade ett flertal målchanser. Jonas Therns adepter fick mest försvara sig. Det enda tillfället som det verkade kunna bli farligt framför Calle Lindell i BoIS-målet kom i den 8:e minuten när en slarvpassning på mittplan bäddade för en småländsk kontring. Men då kom Philip Andersson ångande och gjorde en perfekt brytning.
Philip Andersson, ja. Han nickade ihop med en Värnamospelare i slutet av halvleken och blev tvungen att byta. Det blev ödesdigert. Utan Philip i backlinjen blir BoIS utan tvekan mindre stabila, så även denna match.

Ändå tog randigt ledningen i början av den andra halvleken. Bollen gick som på ett snöre ute på vänsterkanten. Från Kevin Jensen till Alexander Tkacz som hittade Linus R Olsson som gjorde 1-0. Det dröjde dock inte länge innan Värnamo replikerade. Benjamin Hajdari blev frispelad inne i straffområdet och satte 1-1.

Efter det var det som om sommarvärmen sög musten ur BoIS. Värnamo tog över helt och hållet. En kvart från slutet sköt Michael Kargbo ett skott i vänsterposition strax utanför randigts straffområde och så var det 1-2. Samme spelare lurade Viktor Wihlstrand några få minuter senare och tryckte in 1-3. Matchen var förlorad.

Inhopparen Hampus Ferhm hade ett skott som var nära att slinka in i krysset bara minuten senare, men Värnamomålvakten gjorde en fin räddning. Slutresultatet, 1-4, fastställde Johan Lassagård på straff sedan Måns Ekvall hakat upp en Värnamospelare. Att Robin Hofsö missade öppet mål på övertid efter inspel från Alexander Tkacz spelade ingen roll. Värnamo vann en rättvis seger.

I och med bortavinsten bröts BoIS 19 matcher långa förlustfria svit i Division 1 Södra. Dock var väl Värnamoviktorian något, eller några, mål för stor.

Jonas Therns lag rycker nu i toppen. Ska svartvitt kunna hänga på? Nja, sett till dagens insats är det väl tveksamt. Frågan är om inte seriekonkurrenterna lärt sig att läsa BoIS sätt att spela.

Matchfakta:  BoIS - Värnamo 1-4 (0-0). Målskyttar: 1-0, Linus R Olsson (48). 1-1, Benjamin Hajdari (55). 1-2, Michael Kargbo (77). 1-3, Michael Kargbo (81). 1-4, Johan Lassagård (84). Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Dennis Olofsson (Passi Prudence, 81), Patrick Nwadike, Philip Andersson (Viktor Wihlstrand, 41), Alexander Tkacz,  - Måns Ekvall, Filip Olsson, Sumar Almadjed - Kevin Jensen, Robin Hofsö , Linus R Olsson (Hampus Ferhm, 76).